
Ουκρανία: Βομβαρδίσαμε βάση της Βάγκνερ στη Λουγκάνσκ – «Υπάρχουν πολλοί νεκροί»
Βάση της Βάγκνερ στη Λουγκάνσκ έπληξε η Ουκρανία, όπως ισχυρίζονται αξιωματούχοι της, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά μέλη της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας.
Αξιωματούχος δήλωσε χθες Κυριακή ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν ξενοδοχείο που χρησιμοποιούσε ως βάση η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά μέλη της (φωτογραφία, επάνω, Serhiy Haidai).
«Τεράστιος αριθμός» νεκρών
Ο Σερχίι Χαϊντάι, ο ουκρανός περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ – μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους φιλορώσους και τον ρωσικό στρατό -, αναφέρθηκε στο πλήγμα σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
Δείτε ακόμα – Ουκρανία: Νέα διάσκεψη για τη στήριξή της την Τρίτη – Επικοινωνία Ζελένσκι με Μακρόν
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία με ανεξάρτητο τρόπο.
Κατά τον κ. Χαϊντάι, το πλήγμα σε ξενοδοχείο στην πόλη Καντιίβκα έγινε το Σάββατο.
Φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην πλατφόρμα Telegram, εικονίζουν το κτίριο να έχει μετατραπεί σε συντρίμμια.
«Τεράστιος αριθμός εξ όσων βρίσκονταν εκεί σκοτώθηκαν», είπε ο ουκρανός αξιωματούχος.
Δεν ήταν διαθέσιμος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Aμυνας για να σχολιάσει την πληροφορία.
Ο κ. Χαϊντάι δεν έδωσε συγκεκριμένο απολογισμό θυμάτων, όμως τόνισε πως όσοι τραυματίστηκαν θα διατρέξουν κίνδυνο.
Πυραυλικά πλήγματα
«Είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον το 50% απ’ όσους μπόρεσαν να επιζήσουν θα πεθάνουν προτού τους προσφερθεί ιατρική περίθαλψη», ανέφερε, διότι ο ιατρικός εξοπλισμός στην περιοχή έχει «κλαπεί».
Ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν, επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους, πως το ξενοδοχείο ήταν κλειστό εδώ και κάποιο καιρό.
Ο όμιλος Βάγκνερ φέρεται να έχει στενή σχέση με το Κρεμλίνο. Δυνάμεις του είναι γνωστό πως συμμετέχουν στις μάχες σε τμήματα της Ουκρανίας. Eχει εξάλλου αναπτύξει μισθοφόρους του σε διάφορα κράτη της Αφρικής.
Ο κ. Χαϊντάι είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων, σε πλήγμα σε αρχηγείο της Βάγκνερ στην πόλη Ποπάσνα τον Αύγουστο.
Νωρίτερα χθες, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέλαβε την ευθύνη για σειρά πυραυλικών πληγμάτων εναντίον κέντρων διοίκησης και αποθηκών σε τομείς της ουκρανικής επικράτειας υπό ρωσική κατοχή, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένους στόχους.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κώστας Τσουκαλάς: Η αντίφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
- Μετάνιωσε ο Νεϊμάρ για το επεισόδιο με τον γιο του Ρομπίνιο: «Ξεπέρασα τα όρια»
- Παλαιό Φάληρο: Σχολικό λεωφορείο τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση καταπατά το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη και εκθέτει την Ελλάδα
- «Οι Κινέζοι έφτιαξαν ΑΣΕΠ τον έβδομο αιώνα μ.Χ.»
- Η μεγάλη αλλαγή του ΜακΚίσικ: Γιατί εκτελεί βολές από την άκρη της γραμμής (pic, vids)



