Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Απίστευτος ο πλούτος που αποκτά με την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών

Ρωσία: Απίστευτος ο πλούτος που αποκτά με την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών

Είναι απίστευτος ο πλούτος που αποκτά η Ρωσία με την προσάρτηση των περιοχών της Ουκρανίας, τις οποίες κατέκτησε στρατιωτικά, πέρα από τους δρόμους μεταφοράς, την ενέργεια, και τα γεωστρατηγικά ερείσματα.

Τελετή για την προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας, περιοχών που ανήκουν στην Ουκρανία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Μόσχα (στη φωτογραφία του AP/Vadim Ghirda, επάνω, ένα παιδί στην Ουκρανία παίρνει με τη μητέρα του τον δρόμο της μετανάστευσης).

Η αύξηση του εδάφους

Δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας Vzglyad αποκαλύπτει τον πλούτο που θα αποκτήσει η Ρωσία, πέρα από την εδαφική επέκτασή της σε μια άκρως σημαντική γεωπολιτικά, και καυτή όπως αποδείχτηκε, περιοχή.

Δείτε ακόμα – Αρθρο-φωτιά του Ντούγκιν: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ως αποτέλεσμα της επανένωσης αυτών των περιοχών με τη χώρα μας, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα, το έδαφος της Ρωσίας θα αυξηθεί κατά 107 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα – είναι συγκρίσιμο με την έκταση χωρών όπως η Βουλγαρία ή η Κούβα. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός της Ρωσίας μπορεί να αυξηθεί κατά 6-8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το κύριο οικονομικό δυναμικό του Ντονμπάς είναι η εξόρυξη άνθρακα και η έλαση σιδηρούχων μετάλλων.

Το 2021, η παραγωγή στον Ντονέτσκ ανήλθε σε 190 δισεκατομμύρια ρούβλια, αναφέρει η Kommersant.

Τεράστια εργοστάσια

Οι κύριες επιχειρήσεις είναι τα μεταλλουργικά εργοστάσια Donetsk και Yenakievsky, Zuevskaya TPP, Komsomolskoye Mining Administration, Khartsyzsky Pipe Plant.

Η οικονομία του Λουγκάνσκ μοιάζει παρόμοια. Το 73% των εξαγωγών της δημοκρατίας είναι μεταλλουργικά προϊόντα. Οι κύριες επιχειρήσεις είναι: Krasnodonugol, Rovenkianthracite, Alchevsk Metallurgical Plant, Alchevsk Coke and Chemical Plant.

Η περιφέρεια της Χερσώνας θα δώσει στη Ρωσία πρόσβαση στη λεκάνη της Αζοφικής – Μαύρης Θάλασσας και στον ποταμό Δνείπερο, που ανοίγει ευκαιρίες για την ανάπτυξη των θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών, της βιομηχανίας αναψυχής, καθώς και της γεωργίας, που αποτελεί τη βάση της οικονομίας στην περιοχή.

Η περιφέρεια διαθέτει τεράστια γεωργική γη με εύφορες εκτάσεις (1968,4 χιλιάδων εκταρίων, συμπεριλαμβανομένων 1770 χιλιάδων εκταρίων καλλιεργήσιμης γης), που είναι ιδανικά για φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας χειμερινού σίτου, καλαμποκιού, ρυζιού, ηλίανθου.

Απέραντες καλλιέργειες

Σύμφωνα με το Informer, στην περιοχή μπορεί ετησίως να καλλιεργούνται τουλάχιστον δύο εκατομμύρια τόνοι δημητριακών τροφίμων, ένα εκατομμύριο τόνοι λαχανικών και προϊόντων πεπονιού, 35 χιλιάδες τόνοι ρυζιού, 100 χιλιάδες τόνοι φρούτων, 50 χιλιάδες τόνοι σταφύλια και άλλα προϊόντα.

Το βιομηχανικό συγκρότημα της Χερσώνας συγκροτούν περισσότερες από 200 επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων: ναυπηγική, μηχανολογία, τρόφιμα και μεταποίηση, χημικά χαρτοπολτού και χαρτιού, ελαφριά βιομηχανία, βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας. Από το έδαφός της διέρχονται δύο διεθνείς μεταφορικοί διάδρομοι.

Στην περιοχή της Ζαπορίζιας, τα δύο τρίτα των εδαφών έχουν απελευθερωθεί (σ.σ.: κατά τον όρο της ρωσικής ιστοσελίδας) μέχρι στιγμής. Η περιφερειακή πρωτεύουσα – Ζαπορίζια – βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών. Η περιοχή έχει επίσης πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, στην ακτή της οποίας βρίσκεται το λιμάνι του Μπερντιάνσκ.

Στη Ζαπορόζια καλλιεργείται σημαντική ποσότητα δημητριακών, ηλίανθων, λαχανικών και πεπονιών.

Η εκτροφή πουλερικών και χοίρων αναπτύσσεται ενεργά.

Βιομηχανία και ενέργεια

Ακόμα, διαθέτει μηχανολογία, χημική και πετροχημική, βιομηχανία τροφίμων και ελαφριά βιομηχανία, σιδηρούχα και μη σιδηρούχα μεταλλουργία, ενέργεια και φαρμακευτική παραγωγή.

Περισσότερες από 160 μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις λειτουργούν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστή χάλυβα και χυτοσιδήρου Zaporizhstal, του ειδικού κατασκευαστή χάλυβα Dneprospetsstal, του εργοστασίου σιδηρομεταλλεύματος Zaporizhia, του κατασκευαστή ηλεκτροδίων γραφίτη Ukrainian Graphite, του εργοστασίου αλουμινίου Zaporozhye και του εργοστασίου τιτανίου και μαγνησίου.

Πριν την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, (σ.σ.: όπως αποκαλείται στη Ρωσία η εισβολή) η περιοχή παρήγαγε το ένα τέταρτο του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία. Το διάσημο Dneproges βρίσκεται στη Ζαπορίζια, στο απελευθερωμένο (όρος της ρωσικής ιστοσελίδας) Ενέργκονταρ υπάρχει ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Ζαπορίζια (TPP) και ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορόζια (NPP) – ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη.

Αν μιλάμε για το μέγεθος αυτών των περιοχών, τότε το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ καταλαμβάνουν έκταση 26 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, η περιοχή της Χερσώνας 28 χιλιάδες τετραγωνικά χλμ, και της Ζαπορίζιας 27 χιλιάδες τετραγωνικά χλμ.

Αύξηση του πληθυσμού

Με την είσοδο των απελευθερωμένων (όρος της ρωσικής ιστοσελίδας) εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο πληθυσμός της χώρας θα αυξηθεί κατά έξι εκατομμύρια ανθρώπους, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, ηγέτης του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία», στον λογαριασμό του στο Telegram.

Στο μέλλον, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν οι πρόσφυγες αρχίσουν να επιστρέφουν, ο συνολικός πληθυσμός των νέων περιοχών θα μπορούσε να αυξηθεί στα εννέα εκατομμύρια άτομα, ενώ ορισμένοι ειδικοί την εκτιμούν στα οκτώ εκατομμύρια άτομα.

Πηγή: Vzglyad, echedoros-a.gr

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024