Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Η Ουάσιγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις ρωσικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία

Μπάιντεν: Η Ουάσιγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις ρωσικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία

«Απόλυτη απάτη» χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν τα ρωσικά δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τις ρωσικές διεκδικήσεις στα ουκρανικά εδάφη.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque) δεσμεύτηκε σήμερα πως οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τις ρωσικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία, την ώρα που η Ουάσιγκτον σχεδιάζει νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας ενόψει της ανακοίνωσης από το Κρεμλίνο για την προσάρτηση ουκρανικών περιφερειών.

«Απόλυτη απάτη»

Μιλώντας σε ηγέτες νησιωτικών κρατών του Ειρηνικού, ο Μπάιντεν κατήγγειλε τα δημοψηφίσματα που διοργάνωσαν οι φιλορωσικές αρχές σε περιφέρειες της Ουκρανίας, τα οποία χαρακτήρισε «απόλυτη απάτη» και υποστήριξε πως τα αποτελέσματα «ενορχηστρώθηκαν από τη Μόσχα».

Δείτε ακόμα – Αρθρο-φωτιά του Ντούγκιν: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με τους συμμάχους τους για τις κυρώσεις που θα επιβάλουν μόλις η Ρωσία ανακοινώσει επισήμως την προσάρτηση ουκρανικών περιφερειών, κάτι που αναμένεται σήμερα Παρασκευή.

«Οι ΗΠΑ, θέλω να είμαι πολύ σαφής σχετικά με αυτό, οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ, ποτέ, ποτέ, τις ρωσικές διεκδικήσεις σε κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας», δήλωσε εμφατικά ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Κατά «προσώπων και οντοτήτων»

Οι κυρώσεις θα στρέφονται κατά «προσώπων και οντοτήτων, εντός και εκτός Ρωσίας, που παρέχουν υποστήριξη σε αυτήν την ενέργεια», όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

«Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, για την επιδίωξη αυτοκρατορικών φιλοδοξιών, συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και των βασικών αρχών της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας», σημείωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024