Απεργιακή κινητοποίηση δασκάλων και νηπιαγωγών στις 15 Δεκεμβρίου
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί κάνουν στάση εργασίας για οικονομικά και εργασιακά αιτήματα.
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) προανήγγειλε την στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, με τη δυνατότητα επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας από τους Συλλόγους για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις.
Διαβάστε επίσης: Πόσο πληρώνονται οι δάσκαλοι στον κόσμο – Ποια η θέση της Ελλάδας
Παράλληλα, προγραμματίζεται συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στις 12:00 στα Προπύλαια, μαζί με την ΟΛΜΕ (καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και την ΟΙΕΛΕ (ιδιωτικού τομέα) και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
«Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα για εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό μας έργο», αναφέρει η ΔΟΕ.
Στην σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής οικονομικά και εργασιακά αιτήματα:
– Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ (Μισθολογικό Κλιμάκιο) 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
– Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία, χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
– Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
– Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.
«Ο αυταρχισμός του υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει», επισημαίνει στην ανακοίνωσής της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
- Δεν είχα λύσει κάποια θέματα, δεν είχα πει τα «σ’ αγαπώ»: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τη σχέση με τον πατέρα της
- Βαδίζω, άρα υπάρχω: Περπατώντας στην πόλη με τον αρχιτέκτονα – πολεοδόμο Αλέξανδρο Παπαγεωργίου-Βενετά
- Αυστραλία: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Χέρτζογκ στη χώρα
- Στη Λάρισα, οριστικά, η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών
- Σιάο: «Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι – Θέλουμε να πετύχουμε όσα κάναμε στο παρελθόν»
- Κίνηση στους δρόμους: Χάος στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό, προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας




