Ατυχοι στάθηκαν οι Ουσεϊνού Μπα και Ματιέ Βαλμπουενά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λαμία, για την 10η αγωνιστική της Super League.

Ο Αφρικανός σέντερ μπακ τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την ομάδα της Φθιώτιδας, μετά από μία μονομαχία με τον Γιακουμάκη και στο 10’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, ο διεθνής στόπερ έχει υποστεί διάστρεμμα στην ποδοκνημική. Το μέγεθος του προβλήματος και ο χρόνος που θα χρειαστεί να παραμείνει εκτός δράσης θα ξεκαθαρίσουν μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός.

Σε εξετάσεις θα υποβληθεί και ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 60’ αντί του Γιώργου Μασούρα, αλλά λίγο πριν το φινάλε αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του «ερυθρόλευκου» ιατρικού επιτελείου, ο έμπειρος άσος έχει υποστεί θλάση στον προσαγωγό δεξιά. Όπως και ο Μπα, έτσι και ο Βαλμπουενά, θα υποβληθούν σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Από τις εξετάσεις θα φανεί πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνουν εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Αφρικανός και ο Γάλλος, οι οποίοι πλέον είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (6/11).