Αυστρία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα exit poll
Το περιθώριο λάθους των exit poll στην Αυστρία ανέρχεται στο 2,1%.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εξασφαλίζει την επανεκλογή του στο αξίωμα, για μια δεύτερη εξαετή θητεία, συγκεντρώνει ποσοστό υψηλότερο του 50% στον σημερινό πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων που ανακοινώθηκαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες.
- Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Έξι στους δέκα θέλουν εκλογές φέτος – Η διαφορά ανάμεσα σε Εργατικούς και Συντηρητικούς
Ποιο είναι το περιθώριο λάθος
Η πρόβλεψη του ινστιτούτου SORA για τη δημόσια τηλεόραση ORF, που βασίζεται σε μια αρχική, μερική καταμέτρηση των ψήφων, δίνει στον 78χρονο πρώην ηγέτη των Πρασίνων ποσοστό 54,6%. Αυτό σημαίνει ότι ο Φαν ντερ Μπέλεν επανεκλέγεται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί δεύτερος γύρος μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 2,1%.
Στη δεύτερη θέση, με μεγάλη διαφορά, έρχεται ο υποψήφιος του ακροδεξιού, εθνικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας Βάλτερ Ρόζενκρατς, με ποσοστό 18,9%.
Τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα.
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG


