Αυστρία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα exit poll
Το περιθώριο λάθους των exit poll στην Αυστρία ανέρχεται στο 2,1%.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εξασφαλίζει την επανεκλογή του στο αξίωμα, για μια δεύτερη εξαετή θητεία, συγκεντρώνει ποσοστό υψηλότερο του 50% στον σημερινό πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων που ανακοινώθηκαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες.
- Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Έξι στους δέκα θέλουν εκλογές φέτος – Η διαφορά ανάμεσα σε Εργατικούς και Συντηρητικούς
Ποιο είναι το περιθώριο λάθος
Η πρόβλεψη του ινστιτούτου SORA για τη δημόσια τηλεόραση ORF, που βασίζεται σε μια αρχική, μερική καταμέτρηση των ψήφων, δίνει στον 78χρονο πρώην ηγέτη των Πρασίνων ποσοστό 54,6%. Αυτό σημαίνει ότι ο Φαν ντερ Μπέλεν επανεκλέγεται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί δεύτερος γύρος μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 2,1%.
Στη δεύτερη θέση, με μεγάλη διαφορά, έρχεται ο υποψήφιος του ακροδεξιού, εθνικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας Βάλτερ Ρόζενκρατς, με ποσοστό 18,9%.
Τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα.
- Το μήνυμα του Λόνι Γουόκερ από το Ντουμπάι: «Είμαι καλά, να επικοινωνείτε και να αγαπάτε τους δικούς σας»
- Ινστιτούτο Τσίπρα: Η Ελλάδα 4η ακριβότερη στην Ε.Ε. στο ρεύμα – Η αποδόμηση των ισχυρισμών Μητσοτάκη
- «Πληγωμένος» από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
- Τομ Χανκς: Το ελληνικό διαβατήριο του γιου του, έγινε παγίδα στην Κολομβία – «Ελευθερώστε με»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Κίνδυνος αναστολής πληρωμών – Επιβεβαιώνει η Κομισιόν επικείμενο έλεγχο για τις επιδοτήσεις
- Πυρά Ανδρουλάκη κατά κυβέρνησης: Ένα στα πέντε νοικοκυριά δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους




