Ιράν: Το ΥΠΕΞ κατηγορεί τις ΗΠΑ για τις διαδηλώσεις – «Στηρίζετε τους ταραξίες»
Το Ιράν συνταράσσεται από διαδηλώσεις εδώ και 10 ημέρες, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί αφού συνελήφθη από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη επειδή «φορούσε ανάρμοστα ρούχα».
Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι απόπειρες των ΗΠΑ να παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία του Ιράν με αφορμή τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα μετά τον θάνατο νεαρής γυναίκας που συνελήφθη από την αστυνομία ηθών, προειδοποίησε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το Ιράν συνταράσσεται από διαδηλώσεις εδώ και 10 ημέρες, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί αφού συνελήφθη από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη επειδή «φορούσε ανάρμοστα ρούχα».
Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει διεθνείς επικρίσεις.
Στηρίζεται τους ταραξίες
Η Τεχεράνη έχει καταγγείλει την Ουάσινγκτον ότι στηρίζει τους ταραξίες και επιζητεί να αποσταθεροποιήσει την Ισλαμική Δημοκρατία.
«Η Ουάσινγκτον πάντα προσπαθεί να αποδυναμώσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Ιράν, αν και έχει αποτύχει», δήλωσε ο Νασέρ Καναανί εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στο Nour News.
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες






