Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του τραγουδιστή
Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 21 Αυγούστου
Πανελλήνια θλίψη για τον χαμό του Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή, νωρίς το πρωί της Κυριακής (21/8), σε ηλικία 73 ετών.
Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολλοί δύσκολοι για τον ίδιο, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και πάλευε με τον καρκίνο.
Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή περιστοιχισμένος από την οικογένειά του, τα τρία παιδιά του, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα, καθώς και την του σύζυγο, Αμαλία Δημητριάδη.
- Διαβάστε επίσης: Το φαινόμενο Poll και η ζωή του Ρόμπερτ Ουίλιαμς
Το τελευταίο «αντίο»
Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Alpha Τώρα» η Μπέσσυ Αργυράκη η κηδεία του Ρόμπερτ Ουίλιαμς θα γίνει αύριο, Τρίτη 23 Αυγούστου, στην Αγγλικανική Εκκλησία.
Εκεί συγγενείς, φίλοι και συνάδερφοι του τραγουδιστή θα του πουν το «ύστατο χαίρε».
«Είναι πανελλαδικά μεγάλη η συγκίνηση για αυτό το απότομο και ηλικιακά θα έλεγα χαμό του συναδέλφου μου, του ανθρώπου που συνεργαστήκαμε, του ανθρώπου που αγαπήσαμε, βρεθήκαμε για πολλούς λόγους κοντά. Ο Ρόμπερτ ήταν ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου, χωρίς αλλά», ανέφερε αρχικά η καλή του φίλη, Μπέσσυ Αργυράκη.
Και πρόσθεσε: «Τόσα χρόνια που τον ξέρω ποτέ δεν θύμωσε, ποτέ δεν κακολόγησε, ποτέ δεν έδειξε κάποια εμπάθεια για οποιονδήποτε άνθρωπο. Είχε πολύ ήρεμο χαρακτήρα, τον οποίο τον κράτησε ως το τέλος, γνωρίζοντας ότι θα φύγει. Ήταν πολύ ήρεμος και το περίμενε… Είχε την οικογένεια και τα παιδιά του δίπλα του».
«Μέχρι τελευταία στιγμή έφυγε χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και με ένα χαμόγελο στα χείλη. Έχω κλάψει για τον θάνατό του, έχω λυπηθεί αλλά δυστυχώς ο καρκίνος δεν αστειεύεται. Η μουσική του και τα μελωδικά του τραγούδια είναι αναντικατάστατα», κατέληξε.
Ποιος ήταν ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς
Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1949. Από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, όταν τελείωσε το Γυμνάσιο πήγε στη Ροδεσία για να εργαστεί.
Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Σχημάτισε το αξιόλογο Συγκρότημα των «Poll» (με Κώστα Τουρνά και Σταύρο Λογαρίδη).
Προηγουμένως, στα εφηβικά του χρόνια, έπαιζε στους «Teenagers» και στους «Dino and the X-Rays». Μετά τη διάσπαση των «Poll», ακολούθησε ατομική σταδιοδρομία.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα με τρεις άλλους τραγουδιστές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977 και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.
Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ».
Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο «Μες στην προσευχή μου». Το άλμπουμ «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επίκειται ανατροπή της απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης
- ΕΚΠΑ: Ψηφιακή πλατφόρμα με τα ιστορικά πλημμυρικά δεδομένα σε όλη την Ελλάδα
- Η περιουσία της Σόφι Κινσέλα: Πώς η «βασίλισσα της ρομαντικής κομεντί» έχτισε μια αυτοκρατορία εκατομμυρίων
- Πιερρακάκης: Στο «τιμόνι» και του ESM μετά την προεδρία του Eurogroup
- Επέστρεψε στις νίκες η Φιορεντίνα (2-1), ισοπαλία στη Σουηδία για την ΑΕΚ Λάρνακας (1-1) – Η βαθμολογία του Conference (pic)
- Αποκλείστηκε οριστικά το ενδεχόμενο δολοφονίας του Μιχάλη Καλογήρου


