Ιταλία: Κατολίσθηση στην Αδίγη – Κάτοικοι και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές
Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ιταλία
Εκατό κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στις κοιλάδες Φάσα και Φλέρες, μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές, μετά από νεροποντή και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην ιταλική Άνω Αδίγη, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία.
Τουλάχιστον έξι σπίτια υπέστησαν ζημιές, αλλά έως τώρα δεν προκύπτει ότι υπάρχουν τραυματίες. Παραπόταμοι υπερχείλισαν, ενώ στην τοποθεσία Φοντανάτσο η λάσπη έχει καλύψει όλο τον κεντρικό δρόμο.
The Triolet Glacier, on the 12,697-ft Aiguille de Triolet mountain in the Alps, experienced a landslide on August 4. Italy’s glaciers are destabilizing and becoming more unpredictable as a heat wave boils most of Europe. pic.twitter.com/RtgLhMXx6n
— NowThis (@nowthisnews) August 5, 2022
Κλειστοί δρόμοι
Στην κοιλάδα Πουστερία, το χωριό Σοραφούρτσια αποκλείσθηκε λόγω των βροχοπτώσεων και στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί η Ιταλική Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία. Αποφασίσθηκε το κλείσιμο σειράς περιφερειακών δρόμων, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή διότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ενδέχεται να σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα και το απόγευμα του Σαββάτου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέος ευτελισμός του κοινουβουλίου με πρωταγωνιστές Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου
- Σημανδράκος: Δεχόμουν έντονες πιέσεις από τον Αυγενάκη – Ζήτησα ακρόαση από τον Μητσοτάκη
- Μπαρτζώκας: «Το ρόστερ μας είναι πιο γεμάτο από ποτέ…»
- Τουλάχιστον 18 νεκροί καθώς ληστές επιτίθενται στην κοινότητα της Κατσίνα στη Νιγηρία
- Ιράν: Πόσο αποτελεσματική είναι η τακτική αποκεφαλισμού της ηγεσίας
- Κανέλλη: Η Ελλάδα συμμετέχει στον πόλεμο – Το κόστος θα το πληρώσει ο λαός






