
Κρήτη: Αντί για χλώριο έβαλαν… υδροχλωρικό οξύ σε πισίνα ξενοδοχείου
Από το λάθος αυτό, προκλήθηκε χημική ένωση με αποτέλεσμα από το σημείο να πεταχτεί αφρός που ήταν πολύ καυστικός
Συναγερμός σήμανε σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης, το μεσημέρι της Τρίτης (2/8), καθώς ύστερα από λάθος κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στην πισίνα, αντί για χλώριο μπήκε υδροχλωρικό οξύ.
Όπως αναφέρει το Creta24.gr, χρειάστηκε η επέμβαση ειδικών από την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης καθώς επρόκειτο για χημικό συμβάν υψηλού κινδύνου για τα άτομα που θα εκτίθενται στο οξύ είτε εισπνέοντας το είτε εάν ερχόταν σε επαφή με το δέρμα.
Από το λάθος αυτό, προκλήθηκε χημική ένωση με αποτέλεσμα από το σημείο να πεταχτεί αφρός που ήταν πολύ καυστικός και επέφερε το κάψιμο των ρούχων κάποιων υπαλλήλων.
Στην προσπάθειά τους μάλιστα οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν το περιστατικό, έριξαν νερό που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί τοξική νέφωση.
Τελικώς, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με ασφάλεια από την 3η ΕΜΑΚ, δεν κινδύνευσαν άτομα του ξενοδοχείου ή πυροσβέστες και οι δεξαμενές καθαρίστηκαν.
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ


