Ρωσία: «Ψευδείς» οι αριθμοί που διαδίδονται στις ΗΠΑ για τις απώλειές μας στην Ουκρανία
«Ακόμη και οι πιο αξιόπιστες εφημερίδες δεν διστάζουν να διασπείρουν ψεύδη κάθε είδους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχετικά με όσα διαδίδονται στις ΗΠΑ για τις ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Οι αριθμοί για τους οποίους γίνεται λόγος στις ΗΠΑ όσον αφορά τις απώλειες που έχει υποστεί η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία από την 24η Φεβρουαρίου είναι «ψευδείς», κατά τη ρωσική προεδρία.
«Δημοσιεύματα σε εφημερίδες»
«Σε τελευταία ανάλυση, δεν πρόκειται για δεδομένα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά για δημοσιεύματα σε εφημερίδες», τόνισε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Evgenia Novozhenina), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Στην εποχή μας, ακόμη και οι πιο αξιόπιστες εφημερίδες δεν διστάζουν να διασπείρουν ψεύδη κάθε είδους. Δυστυχώς, αυτή είναι πρακτική που βλέπουμε ολοένα συχνότερα», πρόσθεσε.
Ο κ. Πεσκόφ έκανε την τοποθέτηση αυτή αντιδρώντας σε δημοσίευμα των New York Times για τις ρωσικές απώλειες στη σύρραξη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Η κυρία Σλότκιν
Η δημοκρατική βουλεύτρια Ελίσα Σλότκιν είπε προχθές Τετάρτη στο CNN πως «ενημερωθήκαμε ότι πάνω από 75.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί», αριθμό που χαρακτήρισε «τεράστιο».
Η κυρία Σλότκιν είχε προηγουμένως παραστεί σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στον πόλεμο από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, το περιεχόμενο της οποίας ήταν θεωρητικά απόρρητο.
Η Μόσχα, δεν ανακοινώνει επίσημα στοιχεία για τις απώλειες του ρωσικού στρατού στη σύρραξη, που διανύει τον έκτο της μήνα.
Ο αριθμός στον οποίο αναφέρθηκε η αμερικανίδα πολιτικός είναι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.
- Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Οι 12 μήνες του «πλανήτη Τραμπ» και το «δόγμα» της Αθήνας
- Η πιο τρομακτική επίθεση στην Ιστορία – 100 Ρωσικά «ζόμπι» πήραν στο κυνήγι 7.000 Γερμανούς
- Λίβερπουλ – Μπέρνλι 1-1: Τέταρτο σερί ματς χωρίς «τρίποντο» οι «κόκκινοι», νίκη… Ευρώπης η Τσέλσι (2-0)
- Άγιος Παντελεήμονας: Έκρυβαν ναρκωτικά σε υδρορροή της εκκλησίας και τα διακινούσαν
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει αποχώρηση από το ΝΑΤΟ λόγω της διαμάχης για τη Γροιλανδία – Μπορεί να το κάνει;
- Σούπερ μάρκετ: Έρχονται εξαγορές και επενδύσεις την επόμενη διετία

