Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενέκρινε την πιθανή πώληση των F-35 στη Γερμανία κόστους 8,4 δισ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενέκρινε την πιθανή πώληση των F-35 στη Γερμανία κόστους 8,4 δισ.

Η προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής αναβάθμισης των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού στη Γερμανία, που εκτιμάται σε 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Αναβάθμιση

Ο δρόμος προς τη συμφωνία Ουάσιγκτον – Βερολίνου άνοιξε όταν ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς δεσμεύτηκε πως θα αναβαθμίσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Μεταξύ των βασικών αναδόχων της σύμβασης περιλαμβάνονται οι Lockheed Martin, Boeing και Raytheon Technologies, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια των ΗΠΑ (DSCA) ενημέρωσε χθες Πέμπτη το Κογκρέσο για την πιθανή συμφωνία.

Παρά την έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την ενημέρωση δεν προκύπτει ότι έχει υπογραφεί συμφωνία ή ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

Η Γερμανία γνωστοποίησε τον Μάρτιο ότι σκοπεύει να αγοράσει 35 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 προκειμένου να αντικαταστήσει τα πεπαλαιωμένα Tornado που διαθέτει.

70-80 δισ. κάθε χρόνο

Η Γερμανία θα ξοδεύει κάθε χρόνο 70-80 δισεκατομμύρια ευρώ για την άμυνα, είχε τονίσει τον προηγούμενο μήνα ο Ολαφ Σολτς.

Επισήμανε, επίσης, ότι η χώρα του θα αποκτήσει τον μεγαλύτερο συμβατικό στρατό στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και σημείωσε πως τα σχέδια της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων «είναι σε καλό δρόμο».

Η σύρραξη στην Ουκρανία οδηγεί σε θεμελιώδεις αλλαγές στην αμυντική στάση πολλών ευρωπαϊκών χωρών και η Γερμανία επηρεάζεται, είχε παραδεχτεί ο καγκελάριος.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024