Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Θρηνούμε για την αιχμαλωσία της Αγίας Σοφίας
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέδωσε εγκύκλιο για τη θλιβερή επέτειο των δύο ετών από τη μετατροπή του συμβόλου της χριστιανοσύνης σε ισλαμικό τέμενος.
Το θρήνο του για την αιχμαλωσία της Μεγάλης Εκκλησίας, της «πολύτιμης Αγίας Σοφίας μας, η οποία καταλήφθηκε αναίτια», εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.
Ο μακαριώτατος εξέδωσε εγκύκλιο για τη θλιβερή επέτειο των δύο ετών από τη μετατροπή του συμβόλου της χριστιανοσύνης σε ισλαμικό τέμενος.
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε πως «διατηρούμε την ελπίδα για την επιστροφή της Αγίας Σοφίας, η οποία εξακολουθεί να εμπνέει όλες εκείνες τις ψυχές που αναζητούν την ανόθευτη Ορθόδοξη πίστη τουλάχιστον στο προηγούμενο καθεστώς, όταν το μουσειακό περιβάλλον του ιερού ναού μπορούσε ακόμη να αποκαλύψει τη δόξα του Βυζαντίου, η οποία τώρα είναι κρυμμένη για αλλότριους σκοπούς».
«Ας προσευχηθούμε, αναφέρει, η ομορφιά της να μην καλυφθεί για πάντα, αλλά να αποκαλυφθεί για να τη θαυμάζει όλος ο κόσμος» συμπλήρωσε.
Ταυτόχρονα, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος κάνει ειδική αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας εκφράζοντας τον θρήνο του για τη μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε στη χώρα από την άδικη και παράλογη επίθεση της Ρωσίας και επισημαίνει ότι «αυτά τα δύο έθνη είναι τέκνα της Μεγάλης Εκκλησίας και η ομορφιά της Αγίας Σοφίας ήταν εκείνη που ενέπνευσε το βάπτισμά τους».
- Γύθειο: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 60χρονου ψαρά – Βρέθηκε η βάρκα του σε ακτή με βράχια
- Σάκκαρη – Σονμέζ 2-0: Πέρασε εύκολα στον δεύτερο γύρο του Qatar Open (vid)
- Ελευσίνα: Σκότωσε την ηλικιωμένη μητέρα της προσπαθώντας να παρκάρει το ΙΧ – Πώς συνέβη το δυστύχημα
- Σαρκαστικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τον Λαζαρίδη – «Σας ευχαριστούμε για το ‘ιδιοφυές’ tweet»
- Το δικαίωμα στη σιωπή επικαλέστηκε η Μάξγουελ για την υπόθεση Επσταϊν – Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση
- Γιώργος Μάρκου: «Έφυγε» από τη ζωή ο διευθυντής του MAD


