Επιστολή διαμαρτυρίας της Ιεράς Συνόδου για τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού
Προς τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Νέο επεισόδιο στο σήριαλ της βάφτισης των δύο παιδιών του ομόφυλου ζευγαριού Ευάγγελου Μπούση και Πίτερ Ντούντα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ειδικότερα, μετά από το σάλο που προκλήθηκε με την τέλεση της βάφτισης των δύο παιδιών από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, αποφάσισε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, όσο και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Διαβάστε επίσης: «Δεν ήξερα τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη βάπτιση» λέει ο μητροπολίτης Γλυφάδας
Η Ιερά Σύνοδος υπογράμμισε παράλληλα, πως «τα ζητήματα που αφορούν στην ποιμαντική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, παραμένουσα σταθερή στα υπό του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων ορισθέντα».
Ευχαριστίες για την ψήφιση του ν/σ για τα ΑΕΙ
Την ίδια ώρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την ελληνική κυβέρνηση για τη διευθέτηση του ζητήματος των οργανικών θέσεων των κληρικών της Εκκλησίας, μέσα από το ν/σ του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.
Όπως υπογραμμίζει η ΔΙΣ, «οι πιστώσεις για την μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελούν αδικαιολόγητο προνόμιο υπέρ των λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας» ή μία «χαριστική» ρύθμιση υπέρ των Ιερών Μητροπόλεων επειδή είναι Ν.Π.Δ.Δ., αλλά είναι περιοδικό αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία, που το Κράτος απέκτησε από τον 19ο αιώνα χωρίς πλήρη ή και καθόλου αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και αναγνώριση της προσφοράς του Ιερού Κλήρου στην ελληνική κοινωνία».
- Βενεζουέλα: Ο Τραμπ λέει ότι θα συναντήσει τη Ματσάδο την προσεχή εβδομάδα
- Γάζα: 9 νεκροί, ανάμεσά τους 5 παιδιά, σε ισραηλινά πλήγματα
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «εναπόκειται» στον Σι Τζινπίνγκ το τι θα κάνει η Κίνα στην Ταϊβάν
- Ονδούρα: Βουλευτής τραυματίζεται από εκρηκτικό μηχανισμό που ερρίφθη εναντίον της έξω από το Κογκρέσο
- Βόρεια Κορέα: Αέναη υποστήριξη στον Πούτιν υπόσχεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- To υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ κατηγορεί τα θύματα του Πόρτλαντ πως «χρησιμοποίησαν το όχημα ως όπλο»

