Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά οικογένεια 49χρονου – Πέθανε έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
Ο 49χρονος ζήτησε βοήθεια από το Νοσοκομείο, καθώς είχε πόνους στο στήθος, αλλά τον... παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο του Ρίο.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά οικογένεια 49χρονου, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.
Ο άτυχος άντρας, λίγα μέτρα έξω από το Νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος.
Διαβάστε επίσης: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου
«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας», αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπώντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς.
«Ανθρωπιά τέλος», αναφέρει ο σύζυγος της αδελφής του 49χρονου.
«Απαράδεκτοι! Αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε Έλληνα ή άλλον συνάνθρωπό μας», αναφέρουν οι οικείοι του, που ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα
Τι απαντά το Νοσοκομείο
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θοδωρόπουλος, δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι’ αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.
«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι’ αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».
- «Οι γυναίκες συχνά λειτουργούν από μια θέση ντροπής» – Η Κρίστεν Στιούαρτ για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο
- POS – IRIS: Καμπάνες έως 20.000 ευρώ – Ποιοι κινδυνεύουν
- Η απονομή του Κυπέλλου χάντμπολ στον Ολυμπιακό (vids)
- Γύθειο: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 60χρονου ψαρά – Βρέθηκε η βάρκα του σε ακτή με βράχια
- Σάκκαρη – Σονμέζ 2-0: Πέρασε εύκολα στον δεύτερο γύρο του Qatar Open (vid)
- Ελευσίνα: Σκότωσε την ηλικιωμένη μητέρα της προσπαθώντας να παρκάρει το ΙΧ – Πώς συνέβη το δυστύχημα

