Με αγωνία συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του τετραμελούς πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi8, που επιχειρούσε στη Σάμο και κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής σώος βρέθηκε ο πιλότος, ενώ χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο ακόμη μέλη του πληρώματος. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο άντρες είναι μάλλον νεκροί.

Το ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια του Παλαιοχωρίου Σάμου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του.

Στις έρευνες συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία, ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο και σκάφη του Λιμενικού.

Δείτε βίντεο απο τις έρευνες στην περιοχή:

 Ζωντανός ο πιλότος, συμμετέχει στις έρευνες

Έπειτα από τις πρώτες έρευνες στην περιοχή, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν τα δύο από τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο.


Ωστόσο, επίσημα το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος βρίσκεται στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρεί στις έρευνες για τους άλλους αγνοούμενους.

Εντοπίστηκαν δύο ακόμα άτομα

Στη συνέχεια λίγο μετά τις 19:30 εντοπίστηκε από πλωτό του Λιμενικού, ένα ακόμα μέλος του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε τις αισθήσεις του και του έγινε ΚΑΡΠΑ από τα μέλη του πληρώματος.

Επίσης, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, εντοπίστηκε ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου Mi8, επίσης χωρίς τις αισθήσεις του. Το σκάφος του Λιμενικού οδήγησε στην ξηρά και το τρίτο άτομο.

Και οι δύο άντρες που εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες του Λιμενικού δεν συνήλθαν και μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Πλήρωμα τεσσάρων ατόμων

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο πετούσε με τετραμελές πλήρωμα.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς -ένας Ρουμάνος και δύο Μολδαβοί- και έναν Έλληνα, που αποτελούσε τον σύνδεσμο με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55, ενώ τη στιγμή της πτώσης επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ.