
Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Σίνζο Άμπε: «Μάς έχει συγκλονίσει η δολοφονία»
Η ανάρτηση του υπουργείο Εξωτερικών
Τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του τέως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, εξέφρασε και ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, στην τελετή εγκαινίων του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου IGB, στην Κομοτηνή.
Μάς έχει συγκλονίσει όλους
Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Hταν ένας σπουδαίος πολιτικός, μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας και το τραγικό αυτό γεγονός μας έχει συγκλονίσει όλους».
Το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών
«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι και σοκαρισμένοι από τον τραγικό θάνατο του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο ‘Αμπε, μιας από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της Ιαπωνίας και ενός σπουδαίου πολιτικού άνδρα», αναφέρει από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.
«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στο λαό και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», προσθέτει.
Profoundly saddened & shocked by the tragic death of former #Japan PM Shinzo Abe, one of Japan’s most influential political figures & a great statesman.
We offer our heartfelt condolences to his family & our deepest sympathies to the people & gov’t of Japan at this time of sorrow pic.twitter.com/KeMHWBMGzX— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) July 8, 2022
- Γεραπετρίτης: Ιδιαίτερα σημαντική η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας – Τι είπε για «σκιώδη στόλο» και Στενά του Ορμούζ
- Vita: Το νέο τεύχος κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Κατάστημα τροφίμων kosher στο βόρειο Λονδίνο τυλίχθηκε στις φλόγες
- Κεσσές: Σκυταλοδρομία συγκάλυψης για τις υποκλοπές – Προβληματική η ανάθεση της υπόθεσης από τον Τζαβέλλα στον Μπακέλα
- Ουγγαρία: Οι βουλευτές ψήφισαν κατά της αποχώρησης της χώρας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
- Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη ο πρώην παίκτης του Survivor για ξυλοδαρμό ανηλίκου





