ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο η αγωγή της κυβέρνησης κατά της Novartis – Αφορά μόνο γιατρούς
«Η αγωγή που κατατέθηκε με τεράστια καθυστέρηση σήμερα αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου»
«Για αγωγή-φιάσκο που αφορά μόνο… σε γιατρούς», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την αγωγή του υπουργού Υγείας κατά της Novartis.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η απαράδεκτα ελλιπής αγωγή της κυβέρνησης εξαρχής υπονομεύει την αναγνώριση του εγκλήματος από την πλευρά της εταιρείας, εν αντιθέσει με αυτό που έγινε στις ΗΠΑ, που αφορούσε και σε ευθύνες για πράξεις διαφθοράς, μεταξύ άλλων, και πολιτικών προσώπων.
»Μάλιστα, ενώ κατατίθεται η συγκεκριμένη αγωγή, οι εισαγγελείς, στην έρευνα των οποίων θα βασιστεί η οποιαδήποτε διαδικασία σε βάρος της Novartis, κατηγορούνται για δήθεν σκευωρία και κατασκευή ενός σκανδάλου και προτείνεται η παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο. Το ίδιο γίνεται και για τον πρώην υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Διαβάστε επίσης Ηλιόπουλος: Βασικό αίτημα σήμερα είναι να φύγει η κυβέρνηση και η πολιτική Μητσοτάκη
»Είναι επομένως προφανές ότι με την αγωγή αυτή η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ με τα οποία ζημιώθηκαν τα δημόσια ταμεία, εξαιτίας κυβερνητικών χειρισμών. Αντίθετα, αυτό που κάνει είναι να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το ίδιο το σκάνδαλο – παρά το γεγονός ότι η Novartis στις ΗΠΑ παραδέχθηκε διαφθορά στην Ελλάδα».
Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η αγωγή που κατατέθηκε με τεράστια καθυστέρηση σήμερα αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου και του άρον άρον κλεισίματος αυτής της εκκρεμότητας, υπό το βάρος των αποκαλύψεων που έρχονται και της πίεσης της ελληνικής κοινής γνώμης».
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442