Ο Μάριο Ντράγκι κατηγόρησε τη Ρωσία για εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου
Ο Μάριο Ντράγκι, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εκμεταλλεύθηκε την παροχή φυσικού αερίου για πολιτικούς σκοπούς
Η Ρωσία έλεγε ψέματα όταν απέδωσε σε τεχνικά προβλήματα την πρόσφατη μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι εκμεταλλεύθηκε την παροχή φυσικού αερίου για πολιτικούς σκοπούς.
Εκμεταλλεύονται πολιτικά το φυσικό αέριο
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η μείωση της ροής φυσικού αερίου το προηγούμενο 48ωρο δεν ήταν προμελετημένη, αλλά σχετιζόταν με ζητήματα συντήρησης.
Διαβάστε επίσης Ρωσία: «Απειλεί» να αφήσει τη Γερμανία χωρίς αέριο
Διαβάστε επίσης Ιταλία-Ρωσία: Η Gazprom καλύπτει σήμερα μόνο το 65% των αναγκών της ΕΝΙ
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, ο ιταλός πρωθυπουργός απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό. «Τόσο η Γερμανία όσο κι εμείς, καθώς και άλλες χώρες, πιστεύουμε ότι πρόκειται για ψέματα. Στην πραγματικότητα, εκμεταλλεύονται πολιτικά το φυσικό αέριο όπως έκαναν και με τα σιτηρά», δήλωσε ο Ντράγκι.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Mattel vs Hasbro – Η μάχη των παιχνιδιών στον ψηφιακό κόσμο
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί σε τρεις επιθέσεις ενόπλων στην πολιτεία του Νίγηρα
- Εκουαδόρ: Η αστυνομία ανακάλυψε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια και ένα «μήνυμα»
- Το Ιράν δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια
- Λίβερπουλ – Μπράιτον 3-0: Στους «16» του FA Cup με σούπερ Σαλάχ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]





