Γερμανία: Μήνυμα Σολτς στη Βουλγαρία – Πάρτε πίσω το βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ
Ο Όλαφ Σολτς συνεχίζει την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κάλεσε τη Βουλγαρία να άρει το βέτο της στις ενταξιακές συνομιλίες της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, λέγοντας ότι η Ένωση πρέπει να αποφύγει να διαψεύσει τις ελπίδες ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Ο Σολτς, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σόφια στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στην περιοχή ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στις 23 Ιουνίου, δήλωσε ότι αισθάνεται μια «νέα προθυμία» της ΕΕ να επεκταθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Was mir wichtig ist – zur EU-Perspektive der Länder des Westbalkans: Es gibt Probleme, aber keine unüberwindbaren Probleme. pic.twitter.com/U3t8i2p0Ay
— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) June 11, 2022
Νέος επείγοντας χαρακτήρας
Ο πόλεμος έχει προσδώσει νέο επείγοντα χαρακτήρα στη διαδικασία της προσπάθειας να συνδεθούν τα Δυτικά Βαλκάνια στενότερα με το μπλοκ των 27 μελών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ρωσική και κινεζική επιρροή, ανέφερε το Reuters.
Ο Γερμανός καγκελάριος έχει καταστήσει το θέμα προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής και παρουσίασε τον εαυτό του ως μεσολαβητή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.
«Βλέπω πιθανότητες για πρόοδο», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ. «Θα παραμείνουμε σε στενή ανταλλαγή απόψεων τις επόμενες ημέρες», τόνισε.
- Η διατροφή μετά τις γιορτές: Η ώρα της αποτοξίνωσης
- Οι παγίδες για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
- Έξι στους δέκα με κύρια σύνταξη κάτω των 1.000 ευρώ – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Εργαζόμενοι ΔΥΠΑ για το φιάσκο με τα επιδόματα: Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης οι προπληρωμένες κάρτες
- Συνταγή: Γαλατόπιτα
- Ξεκινούν 48ωρη απεργία οι οδηγοί ταξί – Τα αιτήματά τους




