
Ουκρανικό επιτελείο: Στο στόχαστρο των Ρώσων το Σλοβιάνσκ – Συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων
Στην περιοχή γύρω από την πόλη Σλοβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκονται ως και 20 σχηματισμοί μάχης του ρωσικού στρατού, με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και προετοιμάζονται για επίθεση, σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο.
Ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις ενόψει επίθεσης στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προειδοποίησε χθες Παρασκευή μέσω Facebook το ουκρανικό γενικό επιτελείο (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter/@hwag_ucmc).
Ισχυρές δυνάμεις
Σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς, στην περιοχή βρίσκονται ως και 20 σχηματισμοί μάχης του ρωσικού στρατού, με μηχανοκίνητο πεζικό, πυροβολικό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που διαθέτουν από 600 ως 800 στρατιωτικούς η καθεμιά.
Russian military column spotted earlier today moving in the direction of #Sloviansk. pic.twitter.com/yU9agPAN8Q
— Justin Peden (@IntelCrab) May 28, 2022
Διοικητικά, η Σλοβιάνσκ υπάγεται στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Η Ρωσία έχει διακηρυγμένο στόχο να καταλάβει ολόκληρη την ανατολική Ουκρανία, την περιοχή που αποκαλείται Ντονμπάς, στον πόλεμο που πλέον έχει εισέλθει στην 101η ημέρα.
Κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ
Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές εχθροπραξίες εδώ και αρκετές ημέρες.
Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως η Σεβεροντονιέτσκ έχει πέσει σχεδόν ολόκληρη στα χέρια τους, όμως η ουκρανική πλευρά διαβεβαίωσε χθες πως ανέκτησε το ένα πέμπτο της προσωρινής πρωτεύουσας της περιφέρειας Λουγκάνσκ, παρά τις σφοδρές ομοβροντίες του ρωσικού πυροβολικού.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ισραήλ: Φονικές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο – «Πήραμε έγκριση από Τραμπ να βομβαρδίσουμε τη Βηρυτό αν χτυπήσει η Χεζμπολάχ»
- ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Όσο ο Μητσοτάκη «λυπάται και θυμώνει με την ακρίβεια», τόσο περισσότερο πληρώνει ο λαός
- Παναθηναϊκός: Όταν ο Ιραόλα έγινε… Πογιάτος
- Προσοχή σε νέα απάτη με μήνυμα που «μοιάζει» να έρχεται από το gov.gr [εικόνα]
- Τσουκαλάς: Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να αναμένει τη διαμόρφωση θέσεων – Απέναντι στη ΝΔ υπάρχει το ΠΑΣΟΚ με κυβερνητικό πρόγραμμα
- MEGA: Στην πρώτη θέση της τηλεθέασης τα «The Chase» και «Χαμογέλα και πάλι!» τον Μάιο



