
Φωτιά: Παραμένει το μέτωπο στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη – Επιστρέφουν οι κάτοικοι στο Πανόραμα Βούλας
Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά σε αρκετά μέτωπα στη Βούλα και στη Βάρη με κατοίκους περιοχών που εκκενώθηκαν να παίρνουν το πράσινο φως να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη. Για δύσκολη νύχτα μιλούν οι Αρχές.
Η υποχώρηση της έντασης των ανέμων επέτρεψε στις πυροσβεστικές δυνάμεις με την πολύτιμη βοήθεια των εναέριων μέσων να θέσουν σε ύφεση αρκετά μέτωπα της φωτιάς πριν πέσει το βράδυ, δήλωσε ανακουφισμένος ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ.
Αυτή τη στιγμή το μόνο μέτωπο που ανησυχεί είναι αυτό στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη, με τους κατοίκους να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που δοθεί εντολή εκκένωσης, πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Επιστρέφουν στα σπίτια τους
Με τη φωτιά να έχει τεθεί υπό έλεγχο σε πολλές περιοχές δόθηκε η άδεια στους κατοίκους στο Πανόραμα Βούλας να επιστρέψουν στα σπίτια τους ενώ και τα παιδιά επιστρέφουν στο Παιδικό Χωριό SOS.
Δύσκολη νύχτα
Η ένταση των ανέμων δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό με τον δήμαρχο να προειδοποιεί για δύσκολη νύχτα. Η Πυροσβεστικη παραμένει σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Ήδη 172 πυροσβέστες, 56 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα, επιχειρούν στην περιοχή ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες. Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν διατεθεί πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα για συνδρομή.
- ΕΚΤ: Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια παρά την άνοδο του πληθωρισμού
- Ανδρουλάκης: Πρέπει να μπουν κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας
- Τσουκαλάς κατά Π. Μαρινάκη: Η τοξικότητα, η πόλωση και ο λαϊκισμός είναι καλοαναθρεμμένα παιδιά της κυβέρνησης
- Πολιτική Προστασία: Σε ισχύ από σήμερα ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς
- Betsson: Ολυμπιακός – Μονακό και Βαλένθια – Παναθηναϊκός πράξη δεύτερη με κορυφαίες Ενισχυμένες Αποδόσεις
- Νέα αποχή των Δικαστικών Υπαλλήλων της Αθήνας: Νέα αποχή Δευτέρα και Τρίτη 4 και 5 Μαΐου
