
Πανελλαδικές 2022: Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων σε Γλώσσα και Λογοτεχνία
Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία κάνουν την αρχή στις πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους γύρω από την ιστορική μνήμη, βασιζόμενοι σε δοκίμιο του Ραϋμόνδου Αλβανού, σε ομιλία της Κικής Δημουλά, και σε διήγημα του Θανάση Βαλτινού.
Δείτε εδώ αναλυτικά τα θέματα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του φροντιστηρίου «Ορόσημο Πειραιά», τα θέματα δεν θα αιφνιδιάσουν τους υποψηφίους που σε γενικές γραμμές μπορούν να ανταποκριθούν στο επίπεδο δυσκολίας.
Οι εκτιμήσεις για την δυσκολία των θεμάτων
Ειδικότερα όσον αφορά την κατανόηση κειμένου το θέμα Α1 δεν κρύβει ιδιαίτερες δυσκολίες.
Επίσης το θέμα Β1 δεν θα αιφνιδιάσει τους υποψηφίους ενώ στις ερωτήσεις θεωρίας τα θέματα Β2 και Β3 επίσης δεν θα αιφνιδιάσουν τους υποψηφίους.
Επιπλέον το θέμα Γ1 μπορεί να αναπτυχθεί από τους μαθητές, διότι δεν ζητείται εκτενής ερμηνευτική ανάλυση.
Τέλος το θέμα της έκθεσης ήταν αναμενόμενο, εξαιτίας της παρέλευσης των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Οι μαθητές μπορούν να ανταποκριθούν στα ζητούμενα, καθώς τους βοηθά το γεγονός ότι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και από το κείμενα αναφοράς.
Τα επόμενα εξεταζόμενα μαθήματα
Υπενθυμίζεται πως οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.
Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.
Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.
- Αγορά εργασίας: Τι αλλάζει για τους εργοδότες από τις 7 Ιουνίου
- ΠΣΑΠΠ για τον Μάριο Οικονόμου: «Θρηνούμε και δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία»
- Η καταστροφή του πυραύλου του Μπέζος απειλεί την επιστροφή των Αμερικανών στη Σελήνη
- Ιράν: Διακόπτει τις έμμεσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Απειλεί να κλείσει και το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ
- Νέα Αριστερά: Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το ρεπορτάζ του in – «Όλα λάθος»
- Παναιτωλικός για Μάριο Οικονόμου: «Η προσφορά και η παρουσία του θα παραμείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας»



