ΦΣΑ: «Πρωτοφανείς ελλείψεις» σε πάνω από 400 φάρμακα
Ελλείψεις ακόμη και σε αντιπυρετικά
Eλλείψεις σε περισσότερα από 400 φάρμακα εμφανίζονται στην αγορά, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ).
Ειδικότερα, παρατηρούνται ελλείψεις σε παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιπηκτικά, εισπνεόμενα για το αναπνευστικό, αντιδιαβητικά, αντιβιοτικά κ.λπ.
Καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα
Επίσης, «οι ελλείψεις των φαρμάκων που εισάγει το ΙΦΕΤ, θυγατρική του ΕΟΦ και επομένως υπό κρατικό έλεγχο, είναι πρωτοφανείς», αναφέρει ο ΦΣΑ.
«Παρ’ όλη τη δραματική κατάσταση, κανένας αρμόδιος δεν συγκινείται. Οι φαρμακοποιοί δίνουν καθημερινά μάχη για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν -όποτε είναι δυνατό- τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία των ασθενών», σημειώνει ο ΦΣΑ και καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα.
- Δημοσκόπηση: 6 στους 10 Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τον πόλεμο στο Ιράν
- Super Leauge 2: Με «τριάρα» πανηγύρισε ο Ηρακλής στη φιέστα ανόδου (3-1)
- Οι ιντερνετικοί επικριτές έχουν κάνει άπλετο κακό στον Μπάρι Κίογκαν
- Παναγιώτης Δουδωνής: Στο πλευρό των κτηνοτρόφων «για επιβίωση και αξιοπρέπεια»
- Πάσχα με βροχές και χαμηλότερες θερμοκρασίες «βλέπει» ο Γιάννης Καλλιάνος
- Τραμπ-Πούτιν: Όταν η Ουάσιγκτον «μιλά τη γλώσσα» της Μόσχας – Το πανομοιότυπο λεξιλόγιο… δύο πολέμων
- Ένας συμπατριώτης του Κλοπ για τον πάγκο της Λίβερπουλ
- Τρεις καταγγελίες «έβαλαν» χειροπέδες στον Γιώργο Τσαγκαράκη – Οι πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/marek-piwnicki-vOGENinKryI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442