Κουλέμπα: Το ΝΑΤΟ δεν κάνει απολύτως τίποτα για τη ρωσική εισβολή – Η ΕΕ πήρε επαναστατικές αποφάσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας καταφέρθηκε εναντίον του ΝΑΤΟ.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι δεν κάνει «απολύτως τίποτα» ενάντια στη εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στη χώρα του, χαιρετίζοντας από την άλλη τις «επαναστατικές αποφάσεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Βλέπουμε το ΝΑΤΟ ως μια συμμαχία, ως έναν θεσμό παραμερισμένο και που δεν κάνει απολύτως τίποτα», δήλωσε ο Κουλέμπα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
«Ο πόλεμος έριξε τις μάσκες»
Υπογράμμισε ότι στην αρχή του πολέμου που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, το ΝΑΤΟ θεωρείτο από τους Ουκρανούς ως μια «δύναμη» και η ΕΕ ως ένας θεσμός που «εξέφραζε μόνο ανησυχίες».
«Αλλά ο πόλεμος έριξε τις μάσκες», είπε.
«Είδαμε επαναστατικές αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες οι ίδιοι δεν περίμεναν να λάβουν», είπε.
Οι «ευρωατλαντικές» φιλοδοξίες της Ουκρανίας κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα, αλλά οι αρχές παρουσιάζουν πλέον την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προτεραιότητα.
«Πρέπει να αναγνωρίσουμε» ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 15 Μαρτίου. «Είμαι χαρούμενος που ο λαός μας αρχίζει να το καταλαβαίνει και να βασίζεται μόνο στις δυνάμεις του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών



