Ρωσία: Νέες απειλές σε Φινλανδία και Σουηδία αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ – «Τα εδάφη τους θα γίνουν πιθανός στόχος»
Ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα τις μετατρέψει από ουδέτερες χώρες σε εχθρικές
Ο Ντμίτρι Πολάνσκι, Αναπληρωτής Πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό UnHerd ότι το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη γνωρίζουν ότι «τη στιγμή που θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ θα υπάρξουν κινήσεις από τη ρωσική πλευρά».
Γίνονται μέρος του εχθρικού μπλοκ
«Εάν υπάρχουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε αυτά τα εδάφη, αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν στόχος – ή πιθανός στόχος – για ένα χτύπημα», πρόσθεσε ο Πολάνσκι. «Το ΝΑΤΟ είναι ένα εχθρικό μπλοκ για εμάς — και το ίδιο το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είναι ο εχθρός. Αυτό σημαίνει ότι η Φινλανδία και η Σουηδία ξαφνικά, αντί για ουδέτερες χώρες, γίνονται μέρος του εχθρικού μπλοκ και αντιμετωπίζουν όλους τους κινδύνους που κάτι τέτοιο συνεπάγεται».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πολάνσκι φάνηκε να μην ανησυχεί για μια πιθανή διεύρυνση της Συμμαχίας στην Ευρώπη, λέγοντας ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απειλές του ΝΑΤΟ και έχει λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις για αυτό».
- Βρίσκεται στο Βερολίνο η 16χρονη Λόρα; – Σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές
- Ισπανία: Στους 45 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων -Τα θύματα εντοπίστηκαν μέσα σε βαγόνι
- Άρης Betsson: Τα σενάρια πρόκρισης στο EuroCup, του αρκεί ακόμη και μία νίκη
- Μακρόν: Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό αναχαίτισε στη Μεσόγειο ρωσικό δεξαμενόπλοιο που υπόκειται σε κυρώσεις
- Αγρίνιο: «Πήγε στον στάβλο, έκοψε τις φλέβες της για να μην του δώσει τα λεφτά» – Νέες μαρτυρίες για τη σύζυγο του θύματος
- Τι θα συμβεί όταν ο Ήλιος πεθάνει; Μαγευτική εικόνα του James Webb δείχνει την απάντηση



