Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φινλανδία: «Μπορεί από αύριο η Ρωσία να μας κόψει το αέριο» - Τι αναφέρει ο Τύπος της χώρας

Φινλανδία: «Μπορεί από αύριο η Ρωσία να μας κόψει το αέριο» – Τι αναφέρει ο Τύπος της χώρας

Μετά την ανακοίνωση των ηγετών της Φινλανδίας ότι θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ενισχύονται οι φόβοι για αντίποινα από τη Ρωσία

«Η Ρωσία θα μπορούσε να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Φινλανδία αύριο, μια μέρα αφότου οι ηγέτες της χώρας δήλωσαν ότι θα υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση», σύμφωνα με την εφημερίδα Iltalehti.

Εάν διακοπεί το ρωσικό φυσικό αέριο, τότε θα προκληθούν μεγάλα προβλήματα σε φινλανδικές βιομηχανίες και στην παραγωγή τροφίμων, αναφέρει η Iltalehti.

Από τη μεριά του ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο επέμεινε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη στρατιωτική συμμαχία δεν θα απειλούσε τη Ρωσία, προσθέτοντας: «Είμαστε χώρες που αγαπούν την ειρήνη».

«Η Ρωσία δεν πρέπει να αισθάνεται ότι απειλείται από την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – είμαστε ειρηνικές χώρες, έχουμε διατηρήσει ειρηνικά σύνορα με τη Ρωσία και κοιτάμε το μέλλον όταν η κανονική συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί με Ρωσία», τόνισε.

Σκληρή απάντηση της Ρωσίας

Ωστόσο το ΥΠΕΞ της Ρωσίας με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «θα αναγκαστεί» να προχωρήσει σε αντίποινα εάν η Φινλανδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι η χώρα «πρέπει να γνωρίζει την ευθύνη και τις συνέπειες της απόφασής της».

«Η δήλωση του Φινλανδού προέδρου Νιινίστο και της Φινλανδής πρωθυπουργού Μαρίν, που μίλησαν σήμερα υπέρ της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, είναι μια ριζική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «το Ελσίνκι πρέπει να γνωρίζει την ευθύνη και τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης».

Η πιθανή ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλούσε σοβαρή ζημιά στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Φινλανδίας, οι οποίες διατηρούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Βόρειας Ευρώπης, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024