
Ρωσία: Παραιτούνται κυβερνήτες τεσσάρων περιφερειών
Οι κυβερνήτες θα αντικατασταθούν έως ότου γίνουν οι εκλογές τον Σεπτέμβριο
Τέσσερις κυβερνήτες περιφερειών παραιτήθηκαν σήμερα, καθώς η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των οικονομικών κυρώσεων.
Οι επικεφαλής των περιφερειών Τομσκ, Σαράτοφ, Κίροφ και Μάρι Ελ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν αμέσως από τα καθήκοντά τους. Ο κυβερνήτης του Ριαζάν από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι δεν θα διεκδικήσει μια νέα θητεία. Οι εκλογές στις περιφέρειες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.
Ορισμένοι από τους παραιτηθέντες κυβερνήτες εκπροσωπούσαν περιοχές όπου το κυβερνών κόμμα της Ενιαίας Ρωσίας κατέγραψε σχετικά μικρά ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους. Οι αντιδημοφιλείς κυβερνήτες συχνά απομακρύνονται από το αξίωμα, υποβάλλοντας ομαδικά παραιτήσεις την άνοιξη.
Το Κρεμλίνο απομακρύνει τους «αδύναμους» κυβερνήτες
Ο Ιλία Γκρασένκοφ, ο επικεφαλής της ομάδας προβληματισμού Κέντρο Ανάπτυξης Περιφερειακών Πολιτικών της Μόσχας, είπε ότι το Κρεμλίνο απομακρύνει τους αδύναμους κυβερνήτες λόγω της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση. «Είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός της οικονομίας, ιδίως σε αυτές τις περιοχές όπου οι επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων ήταν σημαντικές. Οι κυβερνήτες αυτοί πρέπει να αντικατασταθούν από νεότερους», είπε.
Η ρωσική οικονομία αναμένεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 8,8% φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
- Ρόδος: 15χρονος τραυματίστηκε από πυροτέχνημα στο χωριό Μαλώνα
- Νέα διάκριση στην Πορτογαλία για τον Συλαϊδόπουλο
- Προφυλακίστηκε ο καθηγητής μουσικής για την ασέλγεια στη 14χρονη μαθήτρια του
- Η Βικτόρια Μπέκαμ επέστρεψε στα χρόνια της «καθαρότητας»
- Βρίθουν ζωονόσων οι αγορές άγριων ζώων – Προειδοποίηση για νέες πανδημίες
- Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί ο πρωθυπουργός του Λιβάνου για συνομιλίες με ΗΠΑ και Ισραήλ




