Τουρκία: Θα επεκτείνει το πρόγραμμα επαναπατρισμού Σύρων
Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία έχει εντείνει τα αισθήματα οργής κυρίως προς τους Σύρους που ζουν στην Τουρκία.
Η Τουρκία σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμά της για τον επαναπατρισμό Σύρων, εν μέσω ολοένα και πιο εχθρικών συναισθημάτων που επικρατούν στην Τουρκία απέναντι στους πρόσφυγες.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι γίνονται προετοιμασίες για να μπορέσουν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να επιστρέψουν εθελουσίως στην πατρίδα τους.
Οι κύριες τοποθεσίες που εξετάζονται για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων είναι συνοριακές περιοχές στη βόρεια Συρία, τις οποίες η Άγκυρα έχει καταλάβει.
Περίπου 500.000 Σύροι έχουν ήδη επιστρέψει στην πατρίδα τους, ανέφερε ο Ερντογάν.
Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία έχει εντείνει τα αισθήματα οργής κυρίως προς τους Σύρους που ζουν στην Τουρκία. Πέρυσι, σημειώθηκαν βίαιες επιθέσεις εναντίον Σύρων, σπιτιών και επιχειρήσεών τους στην Άγκυρα.
Ηγετικά πολιτικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP υπόσχονται ότι θα στείλουν όλους τους Σύρους πίσω στη Συρία, εάν κερδίσουν τις εκλογές.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών τον Φεβρουάριο, η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη γειτονική της χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»

