ΟΣΔΕ: Οριστική υποβολή των δηλώσεων στο κυβερνητικό νέφος
Τι προβλέπεται για την λειτουργία των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων
Στην οριστική υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ των δικαιούχων στο κυβερνητικό νέφος (gov.gr) για την λήψη των άμεσων επιδοτήσεων μπορούν να προχωρήσουν από σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου 2022, οι ίδιοι οι δικαιούχοι, καθώς και περισσότερα από 490 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η μεταφορά της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο κυβερνητικό νέφος, πέραν από την μείωση του κόστους, συνοδεύεται με μια σειρά από ενέργειες θεσμικής ενδυνάμωσης της θέσης και του ρόλου του ΟΠΕΚΕΠΕ ενόψει της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την επόμενη περίοδο.
Κατόπιν σχετικής συμφωνίας των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποκτά απευθείας πρόσβαση στους πλέον πρόσφατους ορθοφωτοχάρτες του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται τόσο η εργασία των ΚΥΔ να συλλέξουν ορθές αιτήσεις, όσο και η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ για την διεξαγωγή καθολικών συνεχών προληπτικών ελέγχων (οι οποίοι προβλέπονται στην νέα ΚΑΠ) για την διασφάλιση της δίκαιης και σύννομης κατανομής των κοινοτικών πόρων.
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαλειτουργεί με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να εφαρμόσει απρόσκοπτα τους απαραίτητους ελέγχους, όπως αυτοί περιγράφονται στις σχετικές εγκυκλίους του Οργανισμού», επισημαίνει το ΥπΑΑΤ, σημειώνοντας ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αναπαράγει μια ψηφιοποιημένη γραφειοκρατία αλλά συνθέτει ένα καινοτομικό περιβάλλον διοικητικής απλούστευσης δημιουργώντας μια ανοιχτή και βιώσιμη αγορά για την ανάπτυξη και παροχή χρηστικών υπηρεσιών στα Κέντρα Υποστήριξης Δηλώσεων (ΚΥΔ) με ορίζοντα επταετίας. Σε αυτό το πλαίσιο παρέχει ανοιχτή και διαφανή ασφαλή πρόσβαση σε δημόσια δεδομένα και συστήματα που ελέγχει.
- Ιράν: Νέα πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ – Δυο τραυματίες
- Ιράν: Οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ όταν αυτό καταστεί εφικτό, λέει ο Μπέσεντ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν για σχεδόν έναν μήνα τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου
- Ενταση στα Βαλκάνια: Η πολεμική αεροπορία της Σερβίας εξοπλίστηκε με κινέζικους υπερηχητικούς πυραύλους
- Ιράν: Ενσταση Ρωσίας – Κίνας στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη νομιμότητα των κυρώσεων
- Το Ιράν «δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ» – Την ένταση προκαλούν οι «αποσταθεροποιητικές ενέργειες των ΗΠΑ»
