Τουρκία: Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την ασφάλεια στην Αθήνα
Η αρνητική απάντηση έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύκλους του υπουργείου, να επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του τούρκου αξιωματούχου ελήφθη στο πλαίσιο της εντεινόμενης προκλητικότητας από την Άγκυρα.
Στο πλαίσιο της έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα ερμηνεύεται η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας να συμμετάσχει στη συνάντηση συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις έναντι της Ελλάδας, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση.
Η αρνητική απάντηση έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύκλους του υπουργείου, να επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του τούρκου αξιωματούχου ελήφθη στο πλαίσιο της εντεινόμενης προκλητικότητας από την γείτονα, αλλά και από τα εμφανή σημάδια, όπως αναφέρουν, «εσωστρέφειας και απομονωτισμού» της Τουρκίας.
Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου, θα συμμετάσχουν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών από τη ΝΑ Ευρώπη, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η ουκρανική κρίση, η διεθνής τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.
Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη διάσκεψη αυτή ενισχύεται η στρατηγική διακρατικών συνεργασιών της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ευρώπης σε θέματα ασφαλείας.
- Πέρκινς: «Ο Αντετοκούνμπο είναι δειλός – Να βγει να πει ότι θέλει να αποχωρήσει»
- Αναχωρούν για τα μπλόκα οι αγρότες που απέκλεισαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – «Δεν κάνουμε πίσω»
- Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 44χρονος ερασιτέχνης ψαράς – Τραυματίστηκε στο κεφάλι από αγκίστρι
- Η τεχνολογική ελίτ οραματίζεται τη νέα Γη της Επαγγελίας: Ιδιόκτητες κερδοσκοπικές πόλεις
- Εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, πόσα κερδίζουν οι εταιρείες όπλων;
- Ένας ένας κλείνουν-Κλειστός και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης στις 16 Δεκεμβρίου


