Πειραιάς: Νέο εργατικό ατύχημα στην COSCO – Λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων
Ένα από τα πάγια αιτήματα του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ αποτελεί ο προληπτικός έλεγχος για τα μέτρα ασφαλείας στα πλοία, πριν ανέβουν οι λιμενεργάτες για δουλειά σε αυτά
Ένας ακόμη εργάτης τραυματίστηκε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε εργατικό «ατύχημα» στο λιμάνι του Πειραιά.
Συγκεκριμένα, στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, κατά τη διάρκεια εργασιών πάνω σε πλοίο, έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου και ένας λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων.
Ο τραυματίας λιμενεργάτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.
Ο τραυματίας εργάτης τηρούσε τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας.
Φωτογραφίες – ντοκουμέντο
Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα 902.gr, αλλά και τις καταγγελίες των λιμενεργατών προκύπτει πως δεν είχε προηγηθεί κανένας έλεγχος ασφαλείας στο πλοίο.
Ένα από τα πάγια αιτήματα του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ αποτελεί ο προληπτικός έλεγχος για τα μέτρα ασφαλείας στα πλοία, πριν ανέβουν οι λιμενεργάτες για δουλειά σε αυτά.
Μετά από κάλεσμα της ΕΝΕΔΕΠ, οι εργασίες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO σταμάτησαν, οι εργαζόμενοι της βάρδιας του άτυχου λιμενεργάτη προχώρησαν σε στάση εργασίας, ενώ σε νέα στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι της επόμενης βάρδιας.
Πηγή: 902.gr
Πηγή: 902.gr
- Καναδάς: Η κυβέρνηση κάλεσε τους εκπροσώπους ασφαλείας της OpenAI, αναφορικά με ένοπλη επίθεση σε σχολείο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]
- Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Επιστροφή στις νίκες με «χρυσή» αλλαγή τον Σέσκο
- Greece at The Top in Agricultural Added Value in EU
- Τραμπ: Διαψεύδει ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ διαφωνεί με έναν πόλεμο στο Ιράν
- Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθη ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, Αρτάν Γκρούμπι

