Παπαευαγγέλου: Η οξεία ηπατίτιδα χτυπά κυρίως παιδιά 3-5 ετών – Σε πλήρη ετοιμότητα η Ελλάδα
Πρέπει να δούμε αν θα αλλάξει η κλινική εικόνα των λοιμώξεων στα παιδιά», τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου.
Δεν υπάρχει συσχέτιση των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας με την long covid, ανέφερε η κα. Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας σχετικά με τα συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στην Βρετανία.
Τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας αφορά σε μικρά παιδιά κυρίως ηλικίας 3-5 ετών και φαίνεται να οφείλεται σε λοίμωξη με έναν νέο ιό που δεν είχαν ήρθαν σε επαφή πριν.
«Τα παιδιά 3-5 ετών ζούσαν αυτά τα χρόνια σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, οπότε τα χρωστούμενα όλα θα έρθουν μαζεμένα τελικά. Τα παιδιά θα έχουν πολλές λοιμώξεις. Πρέπει να δούμε αν θα αλλάξει η κλινική εικόνα των λοιμώξεων στα παιδιά», τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και σε επίπεδο καταγραφής και αντιμετώπισης για κρούσμα στην Ελλάδα.
- Βελούχι: Άκαρπες οι έρευνες για τον 74χρονο ορειβάτη – Το πρωί νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό του
- Λουτσέσκου: «Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, η ομάδα είναι… ξεζουμισμένη»
- Η Μπάμπεργκ έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το Κύπελλο στη Γερμανία (74-72)
- Μίλων – Ολυμπιακός 3-1: Νίκη με ανατροπή για τους γηπεδούχους
- Από το Περού στο Λονδίνο: Tι κάνει ο αρκούδος Πάντινγκτον στα βραβεία BAFTA;
- ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1: Ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων στο 90+4’ σε ματς-θρίλερ


