
Γερμανία: Πάνω από χίλιοι γιατροί ετοιμάζονται να πάνε στην Ουκρανία
Η κατάσταση στην Ουκρανία δυσκολεύει καθημερινά, ενώ η Γερμανία αποφάσισε να στείλει γιατρούς.
Πάνω από 1.100 γιατροί από τη Γερμανία έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πύλη της Ομοσπονδιακής Ιατρικής Ένωσης για να μεταβούν στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες για να βοηθήσουν τους αρρώστους και τους τραυματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του συλλόγου, Κλάους Ράινχαρντ.
«Τα στοιχεία δείχνουν πόσο μεγάλη είναι η αλληλεγγύη των γιατρών με τον λαό της Ουκρανίας. Εξάλλου, η εργασία εκεί μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή», τόνισε.
Ποιοι έχουν αναλάβει την φιλοξενία των γιατρών
Ο κ. Ράινχαρντ πρόσθεσε ότι η Γερμανική Ομοσπονδιακή Ιατρική Ένωση διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή με το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Υγείας και τις πρεσβείες της Ουκρανίας και των γειτονικών κρατών για τον καλύτερο τρόπο φιλοξενίας γιατρών.
Από αυτή την άποψη, τόνισε ότι οι γιατροί που εργάζονται σε ουκρανικό έδαφος θα πρέπει να έχουν εγγυημένη ασφάλεια. Αιτήματα από γειτονικές χώρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συλλόγου, δεν έχουν ακόμη ληφθεί.
«Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι. Μόλις η κυβέρνηση ανακοινώσει την ανάγκη διεθνών ανθρωπιστικών αποστολών, θα μπορέσουμε να βρούμε επαρκή αριθμό γιατρών», κατέληξε ο κ. Ράινχαρντ.
- Ημέρα Παλαιστινίων Κρατουμένων: Μία μέρα για εκείνους που «σαπίζουν» στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς δικαιοσύνη
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για Τζόουνς και Παναθηναϊκό – Επιβεβαίωσε την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ
- Κεφαλονιά: Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια – Αναμένεται η απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους μετά τις απολογίες τους
- Αρβανίτης: Η κτηνοτροφία και η οικονομία της Λέσβου καταστρέφονται
- Ο πρόεδρος Αούν προχώρησε σε διάγγελμα με αιχμές εναντίον του Ιράν και της Χεζμπολάχ
- «Έγδυσαν» πανάκριβη Porsche στο Λος Άντζελες – Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης
