Κριστίν Λαγκάρντ: «Η θητεία μου στην ΕΚΤ προβλέπεται να λήξει το 2027 και δεν συνηθίζω να τα παρατάω στην πορεία»
Το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να συζητείται για την ανάληψη της πρωθυπουργίας, σε περίπτωση επανεκλογής του Εμανουέλ Μακρόν.
Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν ενδιαφέρεται για την πρωθυπουργία της Γαλλίας, αν επανεκλεγεί στην προεδρία ο Εμανουέλ Μακρόν.
«Χάνω τη φωνή μου», απάντησε η Γαλλίδα σε σχετική ερώτηση που τέθηκε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη.
Η υπόθεση της υποψηφιότητας της Κριστίν Λαγκάρντ κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης εδώ και αρκετούς μήνες, πολύ πριν ο Εμανουέλ Μακρόν δηλώσει υποψήφιος για δεύτερη θητεία.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε προτείνει την ιδέα στον Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε η εφημερίδα «Les Echos» στις αρχές του έτους και, από τότε, οι φήμες δεν έχουν υποχωρήσει.
«Έχω δουλειά», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ τον περασμένο Ιανουάριο, στο μικρόφωνο του France Inter, για να αποσιωπήσει αυτή τη φήμη σχετικά με το μέλλον της.
Η θητεία της Λαγκάρντ στην ΕΚΤ προβλέπεται να λήξει το 2027 και «δεν συνηθίζει να τα παρατάει στην πορεία», όπως τόνισε η ίδια.
Στη συνέντευξη Τύπου, πάντως, ανησυχούσε περισσότερο για τη… φωνή της, επειδή πρόσφατα βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.
- Δένδιας: Συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ για drones και υποβρύχια – Μήνυμα Κατζ στην Τουρκία για το Αιγαίο
- «Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ζωγράφος»: Έκθεση φωτίζει τον κόσμο του Ντέιβιντ Λιντς, πέρα από τον κινηματογράφο
- Αναχρονισμού συνέχεια από το περιβάλλον Καρυστιανού: Ο δικηγόρος της θέλει μοναρχία και μοιχεία να τεθούν σε… διαβούλευση
- Ο Τζολάκης και ο Μουζακίτης αποθέωσαν τον Κωστούλα, για το «ψαλιδάκι»
- Κατασκευή κατοικιών και άλλων υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα θέλει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
- Betsson: Giveaway Εισιτηρίων για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson χωρίς την προϋπόθεση κατάθεσης



