ΕΕ: Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και πρέπει να λογοδοτήσει
Η ΕΕ ζητά «να σταματήσουν αμέσως» τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία, και «να λογοδοτήσει με βάση το διεθνές δίκαιο».
Η Ευρωπαϊκή Ενωση κατηγόρησε τη Ρωσία πως διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, με την τελική ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες να τονίζει πως η Μόσχα πρέπει να «λογοδοτήσει όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο» (φωτογραφία αρχείου, επάνω, EPA).
«Να σταματήσουν αμέσως»
«Η Ρωσία εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού και στοχοποιεί πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, δομών υγείας, σχολείων και καταφυγίων», αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Τα εγκλήματα πολέμου αυτά πρέπει να σταματήσουν αμέσως», προστίθεται.
Πηγή: ΑΠΕ
- Το Ινστιτούτο Τσίπρα ρίχνει προτάσεις διακυβέρνησης
- Υπόθεση κατασκοπείας: Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος – Νέες έρευνες
- «Ποιο είναι τo celebrity crush μου; Αυτό που παντρεύτηκα!» – Ο Μπίλι Κράνταπ είναι τυχερός
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Μεγάλη «μάχη» στην Τούμπα, ρεβάνς στη Λιβαδειά με φόντο τον τελικό
- 1-2-3 Πολλοί ΟΠΕΚΕΠΕ!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου





