
Ρωσία: «Μη βλέπετε παντού ουκρανικές σημαίες – Μερικές φορές το κίτρινο είναι απλώς κίτρινο» λέει η Μόσχα
Η Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας διαψεύδει ρεπορτάζ Δυτικών ΜΜΕ σχετικά με τους κοσμοναύτες που φορούσαν κίτρινες και μπλε στολές.
Τα δημοσιεύματα σε Δυτικά ΜΜΕ που υποστήριζαν ότι οι κοσμοναύτες της Ρωσίας φορούσαν κίτρινες – μπλε στολές για να δείξουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία διέψευσε η Διαστημική Υπηρεσία της χώρας.
«Μερικές φορές το κίτρινο είναι απλώς κίτρινο», σημειώνει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου της Roscocosmos στο κανάλι της στο Telegram.
Στη συνέχεια εξηγεί ότι οι στολές έχουν φτιαχτεί σε αυτά τα χρώματα (παρόμοια με τη σημαία της Ουκρανίας) αφού έτσι είναι το έμβλημα του Κρατικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Μπάουμαν στη Μόσχα από όπου όλοι οι κοσμοναύτες αποφοίτησαν. «Το να βλέπετε την ουκρανική σημαία παντού και στα πάντα είναι κάτι τρελό», αναφέρεται.
Δείτε χαρακτηριστική ανάρτηση για το ζήτημα
Три российских космонавта, только что пристыковавшиеся к Международной космической станции, прибыли в украинском желтом!
Three Russian cosmonauts who just docked with the ISS arrive in Ukrainian yellow! pic.twitter.com/mJGRKuzV5v
— Scott Kelly (@StationCDRKelly) March 18, 2022
Τι λένε οι κοσμοναύτες
Όταν οι κοσμοναύτες επικοινώνησαν με συγγενείς τους στη Γη, ο επικεφαλής τους, Όλεγκ Αρτέμιεφ ρωτήθηκε για τις στολές. Είπε ότι κάθε πλήρωμα διαλέγει τις δικές του. «Ήταν σειρά μας να επιλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά, στην πραγματικότητα είχαμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα κίτρινου υλικού, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Γι’ αυτό φορέσαμε κίτρινα», είπε.
- Νετανιάχου: Διέταξε την επέκταση της εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο – Ανεξέλεγκτος
- Ντετέκτιβ ξετρυπώνουν υπαλλήλους που προσποιούνται τους άρρωστους – Νέα «μόδα» εργοδοτών στο Λονδίνο
- Ο Μπρους Ντερν μοιράζεται μια ιστορία με την Μέριλιν Μονρόε
- Ποια χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη διαδικτυακή τοξικότητα στην Ευρώπη; – Τι ισχύει στην Ελλάδα;
- Ο πόλεμος ως ανόητη επιλογή – Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στους Δαβίδ να αμυνθούν έναντι των Γολιάθ
- Καρυστιανού: Στόχος η αυτοδυναμία, καμία συνεργασία με συστημικό κόμμα – Πυρά εξαπολύει σε Μητσοτάκη και Τσίπρα




