Τα δημοσιεύματα σε Δυτικά ΜΜΕ που υποστήριζαν ότι οι κοσμοναύτες της Ρωσίας φορούσαν κίτρινες – μπλε στολές για να δείξουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία διέψευσε η Διαστημική Υπηρεσία της χώρας.

«Μερικές φορές το κίτρινο είναι απλώς κίτρινο», σημειώνει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου της Roscocosmos στο κανάλι της στο Telegram.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι οι στολές έχουν φτιαχτεί σε αυτά τα χρώματα (παρόμοια με τη σημαία της Ουκρανίας) αφού έτσι είναι το έμβλημα του Κρατικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Μπάουμαν στη Μόσχα από όπου όλοι οι κοσμοναύτες αποφοίτησαν. «Το να βλέπετε την ουκρανική σημαία παντού και στα πάντα είναι κάτι τρελό», αναφέρεται.

Δείτε χαρακτηριστική ανάρτηση για το ζήτημα

Τι λένε οι κοσμοναύτες

Όταν οι κοσμοναύτες επικοινώνησαν με συγγενείς τους στη Γη, ο επικεφαλής τους, Όλεγκ Αρτέμιεφ ρωτήθηκε για τις στολές. Είπε ότι κάθε πλήρωμα διαλέγει τις δικές του. «Ήταν σειρά μας να επιλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά, στην πραγματικότητα είχαμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα κίτρινου υλικού, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Γι’ αυτό φορέσαμε κίτρινα», είπε.