Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον ISS ντυμένοι με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

Ουκρανία: Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον ISS ντυμένοι με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

Οι τρεις ρώσοι κοσμοναύτες, έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκονται άλλοι δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και ένας Γερμανός

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν με ασφάλεια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με την κάψουλα Soyuz που τους μετέφερε να προσαράζει με επιτυχία στο σταθμό, όπου παραμένει μια από τις ελάχιστες συνεργασίες της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, παρά τις εντάσεις εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι πως στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος, Roscosmos, οι τρεις κοσμοναύτες, Όλεγκ Αρτεμέγιεφ, Ντένις Ματβέεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ, φορούσαν κίτρινες στολές με μπλε γραμμές, δηλαδή, στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

Mία ημέρα αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την κοινή αποστολή με τη Ρωσία ρομποτικού ρόβερ στον Άρη, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, οι τρεις ρώσοι κοσμοναύτες, έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκονται άλλοι δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και ένας Γερμανός.

Σε βίντεο από τη στιγμή που το διαστημικό σκάφος ετοιμαζόταν να προσδεθεί στον ISS, ο Αρτέμιεφ φορούσε μπλε στολή, σημειώνει ο Guardian. Δεν είναι σαφές αν οι κίτρινες στολές, που φόρεσαν μετά, ήταν κάποιου είδους πολιτικό μήνυμα, αλλά οι κοσμοναύτες δεν έκαναν κάποια δήλωση που να δείχνει κάτι τέτοιο.

«Ήταν σειρά μας να διαλέξουμε χρώμα»

Όταν οι κοσμοναύτες επικοινώνησαν με συγγενείς τους στη Γη, ο Αρτέμιεφ ρωτήθηκε για τις στολές. Είπε ότι κάθε πλήρωμα διαλέγει τις δικές του. «Ήταν σειρά μας να επιλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά, στην πραγματικότητα είχαμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα κίτρινου υλικού, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Για αυτό φορέσαμε κίτρινα», είπε.

Ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, επιστήμονας του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, σχολίασε ότι τα χρώματα μπορεί να είναι εκείνα του πανεπιστημίου Μπάουμαν της Μόσχας, όπου σπούδασαν και οι τρεις κοσμοναύτες. Αξιωματούχος του πανεπιστημίου μίλησε ως καλεσμένος στο ρωσικό livestream της εκτόξευσης.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024