Λιόν – Πόρτο 1-1: Οι Γάλλοι πέταξαν εκτός τους «δράκους»
Λιόν και Πόρτο έμειναν στο 1-1, με τους Γάλλους να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League, χάρη στη νίκη που είχαν πετύχει στο πρώτο παιχνίδι (0-1).
Την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League πανηγύρισε η Λιόν. Οι Γάλλοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Πόρτο στο «Parc Olympique Lyonnais» και σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου παιχνιδιού στο «Ντραγκάο» πέρασαν στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο 8’ με τον Μέντες, ενώ στο 13’ άνοιξαν το σκορ με το πλασέ του Ντεμπελέ, μετά την πάσα του Ντιμπουά. Μετά το γκολ οι Πορτογάλοι βγήκαν στην επίθεση και στο 27ο λεπτό βρήκαν την ισοφάριση με τον Πέπε. Ο έμπειρος σέντερ μπακ με γυριστό από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1. Στο 35’ ο Ντιμπουά έπιασε ένα φοβερό σουτ, αλλά ο Κόστα του είπε «όχι».
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι έκλεισαν τους χώρους προς την εστία του Λόπες και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 63’ ο Ντεμπελέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, αλλά ο Κόστα αντέδρασε σωστά και κράτησε στο παιχνίδι την Πόρτο.
Στο 73’ ο Πακετά έκανε ωραία κίνηση και σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Πόρτο ήταν και πάλι στη σωστή θέση και απέκρουσε, ενώ στο 80’ η Λιόν έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Εντομπελέ. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση και στο 90+2’ άγγιξαν το 1-2 με τον Βιτίνια, αλλά ο Λοπες έκανε σπουδαία επέμβαση και χάρισε την πρόκριση στους γηπεδούχους.
ΛΙΟΝ: Λόπες, Μέντες, Ντιμπουά, Έμερσον, Λουκεμπά, Εκαμπί, Εντομπελέ, Κακερέ, Φεβρ (65’ Αουάρ), Πακετά, Ντεμπελέ (64’ Καντεβερέ)
ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Μπρούνο Κόστα (46’ Ζοάο Μάριο), Ζαϊντού, Πέπε, Εμπεμπά, Γκρούιτς (79’ Βιτίνια), Αντούνες Εουστάκιο (46’ Ουρίμπε), Βιέιρα, Γκαλένο (75’ Εβάνιλσον), Πεπέ, Μαρτίνες (75’ Ταρεμί).
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς ευθείες διαπραγματεύσεις και προωθούν κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια
- Συρία: Έτοιμο το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους




