Η Αρμενία έτοιμη να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία
Η γενοκτονία 1,5 εκατ. Αρμενίων το 1915, την οποία η Τουρκία αρνείται, είναι το μεγαλύτερο από τα ζητήματα που τις χωρίζουν
Η Αρμενία είναι έτοιμη να συνάψει διπλωματικές σχέσεις και να ανοίξει τα σύνορά της με την Τουρκία, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε «παραγωγικές και εποικοδομητικές» συνομιλίες με τον Μιρζογιάν, καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις σχέσεις της μετά από δεκαετίες εχθρότητας.
«Χαίρομαι που ακούω από τον τούρκο ομόλογό μου ότι υπάρχει η πολιτική θέληση να ολοκληρωθεί η διαδικασία» είπε ακόμη ο Μιρζογιάν.
Οι συνομιλίες των δύο υπουργών στην Αττάλεια ήταν οι πρώτες από το 2009. Οι δύο χώρες δεν είχαν ποτέ διπλωματικές σχέσεις από την ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Αρμενίας, μετά την πτώση της ΕΣΣΔ ως σήμερα.
Η γενοκτονία 1,5 εκατ. Αρμενίων το 1915, την οποία η Τουρκία αρνείται, είναι το μεγαλύτερο από τα ζητήματα που τις χωρίζουν.
Η Τουρκία, όπως σημειώνει το Reuters, παραδέχεται μεν ότι σκοτώθηκαν Αρμένιοι σε συγκρούσεις στο εσωτερικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά αρνείται ότι οι δολοφονίες ήταν συστηματικές ή ότι συνιστούν γενοκτονία.
- Επιστήμονες προειδοποιούν για έναν κρυφό κόσμο που «κοιμάται» βαθιά κάτω από τη Γη
- Σε ποια θέση στην κατάταξη του τένις βρίσκεται η Σάκκαρη, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σβίατεκ
- Ο «τσάρος των συνόρων» του Τραμπ ανακοινώνει την απόσυρση της ICE από την Μινεσότα
- Εθνική Ελλάδας: Κόντρα σε Γερμανία, Ολλανδία και Σερβία στο Nations League
- Υπάρχει «ο ένας»; Πόσες φορές ερωτεύεται ένας άνθρωπος στη ζωή του
- Φυλλορροεί η κυβέρνηση Στάρμερ – Παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας


