Μητσοτάκης: Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής η συνάντηση με Ερντογάν – Τι θα συζητήσουν
Η συνάντηση των δύο ανδρών, είναι η τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια και εκτιμάται ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, που γίνεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και στο νέο πεδίο σχέσεων που διαμορφώνεται ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία.
Ο πρωθυπουργός, αύριο θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στις 2 το μεσημέρι – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο.
Η συνάντηση των δύο ανδρών, είναι η τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια και εκτιμάται ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
- Διαβάστε επίσης: Η τέταρτη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν σε τρία χρόνια: Οι προσδοκίες, η ατζέντα και ο ρόλος του ΝΑΤΟ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, δήλωσε ότι «είναι επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Ερντογάν γιατί αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Είναι λογικό να συνομιλούμε έτσι ώστε να μην προσθέτουμε και άλλες εστίες έντασης». Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η συζήτηση θα γίνει σε καλό κλίμα. Θεωρώ όμως θετικό πως υπήρξε η πρόσκληση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνομιλούμε. Το παράθυρο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο και κλειστή η πόρτα μας στις απειλές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, «στο τραπέζι» θα είναι όλα τα θέματα, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η ελληνική πλευρά. Τα ΜΜΕ στην Τουρκία θεωρούν ότι πρώτο θέμα θα είναι το ενεργειακό και ένας τρόπος να ζωντανέψει εκ νέου ο EastMed.
- «Δεν είχε πάει ούτε στην κηδεία της μητέρας του» – Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ
- «Όσο με σέβεστε, θα σας σέβομαι»: Η Ιουλία Καλλιμάνη τοποθετείται για το περιστατικό στην πίστα
- Σομαλία: Συνεδριάζει το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας – Οργή για την ισραηλινή αναγνώριση της Σομαλιλάνδης
- Ο Χάρι Κέιν κατονόμασε τα τρία πρόσωπα που βοήθησαν την καριέρα του
- Το ζήτημα δεν είναι τα ενέσιμα: Μήπως τα πορτρέτα του Vanity Fair από το επιτελείο Τραμπ προκάλεσαν τη λάθος συζήτηση;

