Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία είναι πυλώνες της Ν/Α πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία είναι πυλώνες της Ν/Α πτέρυγας του ΝΑΤΟ

«Επιβεβλημένη» η συνάντηση

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την επικείμενη συνάντηση στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλίες.

Δεν πρέπει να προσθέσουν εστίες αναταραχής

Μάλιστα δήλωσε με νόημα ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πυλώνες της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου σε συνθήκες -όπως είπε ο πρωθυπουργός- γεωπολιτικών προκλήσεων οι δύο χώρες ως μέλη του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να προσθέσουν εστίες αναταραχής.

«Είναι επιβεβλημένη αυτή η συνάντηση γιατί όλες οι χώρες της περιοχής, της Ευρώπης και του κόσμου είναι αντιμέτωπες με μια μεγάλη γεωπολιτική πρόκληση. Ελλάδα και Τουρκία είναι οι πυλώνες της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Σε αυτές τις γεωπολιτικές προκλήσεις πρέπει να βλέπουμε πως δεν θα προσθέσουμε εστίες αναταραχής σε ένα φορτισμένο ευρωπαϊκό τοπίο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Εξετάζεται η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου – Θ’ ανακοινωθούν νέα μέτρα κατά της ακρίβειας

Τεκμηριωμένη απάντηση σε οποιοδήποτε επιχείρημα

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει απάντηση τεκμηριωμένη σε οποιοδήποτε επιχείρημα από την άλλη πλευρά» και εξέφρασε εκ νέου την άποψη πως Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνομιλούμε λέγοντας πως το παράθυρο του διαλόγου θα είναι πάντοτε κλειστό ενώ η πόρτα των προκλήσεων και των απειλών πάντοτε κλειστή.

Διαβάστε επίσης Όλαφ Σολτς: Μεταβαίνει στην Τουρκία για συνάντηση με τον Ερντογάν

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε εν συντομία σε κατ’ ιδίαν συνομιλία τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την επικείμενη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, σημείωνοντας ο κ. Μητσοτάκης ότι αναμένει επίσης ενημέρωση και από τον κ. Σολτς μετά την συνάντηση που θα έχει ο κ. Σολτς με τον κ. Ερντογάν.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024