Φιδονήσι: Υπάρχει περίπτωση οι Ουκρανοί στρατιώτες να είναι ζωντανοί;
Το Φιδονήσι έχει έρθει στη δημοσιότητα, καθώς υπήρξε επίθεση των ρωσικών δυνάμεων με τους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί να αρνούνται να παραδοθούν.
Παγκόσμιο ενδιαφέρον υπήρξε για την περίπτωση των 13 Ουκρανών στρατιωτών που βρέθηκαν απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις κατά την επίθεσή τους στο Φιδονήσι ή Zmiinyi, όπως είναι το όνομά του.
Υπήρχαν ρεπορτάζ σε πολλά διεθνή ΜΜΕ για το ότι αρνήθηκαν να παραδοθούν και ότι σκοτώθηκαν από τους Ρώσους.
Τώρα, ξαναμπαίνει το ερώτημα αν είναι ζωντανοί. Να θυμίσουμε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι συγκεκριμένοι στρατιώτες θεωρούνται ήρωες και θα τιμηθούν.
Χθες, όμως, μια ανάρτηση στο Facebook από την ουκρανική Υπηρεσία Συνοριακής Φρουράς (SBGSU) υποδηλώνει ότι οι στρατιώτες μπορεί να είναι ζωντανοί.
«Η SBGSU και οι ένοπλες δυνάμεις, όπως και όλη η Ουκρανία, έχουν την ελπίδα ότι όλοι οι αμυνόμενοι στο Φιδονήσι είναι ζωντανοί», αναφέρεται στην ανάρτηση.
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι επιχειρεί να εντοπίσει τους στρατιώτες με βάση πληροφορίες για την τωρινή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται, όπως αναφέρει το BBC.
«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι τα παιδιά θα επιστρέψουν σπίτι τους όσο γίνεται πιο γρήγορα και οι πληροφορίες που πήραμε κατά τη διάρκεια της (σ.σ. ρωσικής) επίθεσης δεν θα επαληθευτούν», σημειώνεται.
Δείτε την ανάρτηση
- Η γάτα χασμουριέται – Είναι ένδειξη μόνο ότι νυστάζει ή δείχνει και κάτι άλλο;
- Όταν ο Έπσταϊν κυνηγούσε τη μακροζωία: Χρηματοδότηση ερευνών και καινοτόμες γενετικές εξετάσεις
- Επεισόδια στο ΑΠΘ: «Ίσως ήρθε η ώρα για ελεγχόμενη πρόσβασης στους χώρους μας», λένε οι πρυτανικές αρχές
- Έβρος: Δύο νεκροί μετανάστες στο Διδυμότειχο
- Έτοιμος να κλείσει ραντεβού για κούρεμα: Ο οπαδός της Γιουνάιτεντ είναι μία νίκη μακριά και «σπάει» τη σιωπή του!
- Συνήγοροι 31χρονου Μαροκινού στη Χίο: «Έξι επιβαίνοντες κατέθεσαν ότι δεν τον αναγνωρίζουν ως διακινητή»



