Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα 11,7% για ΝΔ – Την «ανάσα» του ΚΙΝΑΛ νιώθει ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες αναδεικνύεται η ακρίβεια με 49% με την πανδημία να περιορίζεται στο 26,8%.
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll, που υλοποιήθηκε για λογαριασμό του tomanifesto.gr στο διάστημα 7/2-12/2.
Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ καταγράφει σταθερό προβάδισμα άνω των 10 μονάδων. Ταυτόχρονα το ΚΙΝΑΛ, παγιώνεται σε υψηλό διψήφιο ποσοστό και ετοιμάζεται να απειλήσει με αξιώσεις τη δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 31,2% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 19,6%, ΚΙΝΑΛ 14,2%, ΚΚΕ 7%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4%, με το ΜέΡΑ25 να μένει εκτός Βουλής με 2,6%. Με αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα γίνονται: ΝΔ 33.2%, ΣΥΡΙΖΑ 20.8%. ΚΙΝΑΛ 15.1%, Κ.Κ.Ε 5%. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.3%, ΜΕΡΑ 25 2.8%.

Σταθερό προβάδισμα Μητσοτάκη
Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος, ενώ προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με σχεδόν 20 μονάδες.

Όχι σε πρόωρες εκλογές
Στα ενδιαφέροντα της έρευνας είναι ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (63%) απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ μετά τις εκλογές ή μίας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

Η μάχη στον χώρο Κέντρου
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διεργασίες αυτή την περίοδο στον χώρο όσων αυτοπροσδιορίζονται Κεντρώοι ή Κεντροαριστεροί.
Στο ερώτημα ποιος εκπροσωπεί από τους πολιτικούς αρχηγούς τον χώρο του Κέντρου καλύτερα, πρώτος βρίσκεται ο κανένας με 24.2% και επί των συγκεκριμένων προσώπων προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 21.5%, ακολουθεί ο Ν.Ανδρουλάκης με 20.5% και τρίτος ο Α.Τσίπρας με 13%.

Στο ερώτημα ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τον χώρο της Κεντροαριστεράς, πρώτος εμφανίζεται ο κανένας με 28, 2% και επί των συγκεκριμένων προσώπων προηγείται ο Α.Τσίπρας με 23.9% και ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης με 21.3% . Όταν όμως εστιάζουμε σε όσους δηλώνουν Κεντροαριστεροί, ο Α.Τσίπρας αυξάνει την διαφορά φτάνοντας το 43.5% και ακολουθεί ο Ν.Ανδρουλάκης με 23.3%.

Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια
Πρώτο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες αναδεικνύεται η ακρίβεια με 49% με την πανδημία να περιορίζεται στο 26.8%. Ακολουθούν τα θέματα της Οικονομίας με 20% και η ανεργία με 8.6%. Ακολουθούν η εγκληματικότητα/παραβατικότητα με 6.2% ως αποτέλεσμα της δολοφονίας του νεαρού Άλκη στην Θεσσαλονίκη και της υπόθεσης του βιασμού στην Θεσσαλονίκη που απασχόλησαν και απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη, η Τουρκική προκλητικότητα με 4.7% και η κατάσταση Νοσοκομείων, δομών υγείας με 4.6%

Υπό αυτό το πρίσμα έχει σημασία ότι το 5.5% δηλώνει ότι ότι τον τελευταίο χρόνο έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάστασή του, το 31.8% ότι παραμένει η ίδια, όταν το 62.5% δηλώνει ότι έχει χειροτερέψει. Επίσης ότι το 19.8 % δηλώνει ότι μπορεί χωρίς δυσκολία να πληρώνει τους λογαριασμούς της ενέργειας, το 67.9% ότι μπορεί να τους πληρώνει με δυσκολία, ενώ το 11.6% δηλώνει ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει. Όπως και ότι το 76.8 διαπιστώνει ότι έχουν αυξηθεί πολύ και αρκετά τα καταναλωτικά προϊόντα που προμηθεύεται όταν πηγαίνει να ψωνίσει σε κάποιο supermarket.
Tα στοιχεία αυτά δείχνουν μια δύσκολη κατάσταση στην οικονομική κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά. Απέναντι σ΄αυτή την κατάσταση το 27.4% δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα έναντι ενός 68.9%.
Το συνολικό έργο της Κυβέρνησης ικανοποιεί πολύ και αρκετά κατά 37.5%. Το 61.6% δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο. Τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής συναντώνται στους ψηφοφόρους του 2019 της Ν.Δ με 66.3% και του ΚΙΝΑΛ με 48.8%.
- Πάτρα: Τι αποκάλυψε ο ταξιτζής που μετέφερε τη 16χρονη Λόρα στην Αθήνα
- Αταμάν: «Κάθε ματς είναι must win γιατί θέλουμε να κλείσουμε την κανονική διάρκεια στην καλύτερη θέση»
- Προς κλιμάκωση οι αγρότες – Σκληρό μπρα ντε φερ με την κυβέρνηση που μοιράζει «τυράκια» και εξαπολύει απειλές
- Αλλαγές από αύριο στο σύστημα πληρωμών IRIS – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Πασχάλης Τερζής: Η κατάσταση της υγείας του και η νέα συνεργασία με τον Χρήστο Νικολόπουλο
- Conference League, νταμπλ, Super Cup και 100 ματς με τον Ολυμπιακό – Ο Μεντιλίμπαρ γράφει ιστορία με τον ΠΑΟΚ (vids)
- Η Καβάλα έχει το δικό της άλσος
- «Πυρά» Φάμελλου: Οξύτατη η ανεπάρκεια Μητσοτάκη στο αγροτικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442