Γαλλία – Ακροδεξιός βουλευτής πέθανε από επιπλοκές του κοροναϊού – Το κόμμα του πρωτοστατεί ενάντια του εμβολιασμού
Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί ο ίδιος
Ο Γάλλος βουλευτής Ζοζέ Εβράρ, του οποίου το ακροδεξιό κόμμα είχε επικρίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της Covid-19 και είχε αντιταχθεί στα κυβερνητικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, πέθανε εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης, την Παρασκευή.
Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν ο Εβράρ, 76 ετών, είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί ο ίδιος. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε εκφράσει την υποστήριξή του προς όσους διαδήλωναν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19.
Εκπροσωπώντας το νομό Πα-ντε-Καλαί στη Βόρεια Γαλλία, ο Εβράρ ήταν ένας από τους τρεις βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος «Debout la France». Ο ιδρυτής του κόμματος, Νικολά Ντυπόν-Αινιάν, είναι μία από τις πλέον εξέχουσες μορφές του αντιεμβολιαστικού κινήματος στη Γαλλία.
Τον Οκτώβριο, ο Εβράρ είχε συνυπογράψει ένα κοινοβουλευτικό ψήφισμα, που ζητούσε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των παρενεργειών από τα εμβόλια κατά της Covid-19.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημογραφικό: Η πληθυσμιακή πυραμίδα Ελλήνων και αλλοδαπών – Γεννήσεις, θάνατοι και το κρίσιμο 7,1%
- Formula 1: Πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις (pic)
- Παναθηναϊκός: Η 11άαδα για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ
- Τέλη κυκλοφορίας: Σε τέσσερα βήματα η διαδικασία έκδοσής τους – Πρόστιμα για καθυστερήσεις
- LIVE: Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός
- Τρικυμία στον εξώστη… και ο απών Τσίπρας από διεργασίες κορυφής – οι αιχμές για τους «ιεροεξεταστές» της Ιθάκης





