
Γιαννάκος – Μιλά για πιέσεις στο ΕΣΥ – 2.500 υγειονομικοί με κοροναϊό
Οι 1.200 από αυτούς βρίσκονται στην Αττική.
Τεράστιες πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκεί η μετάλλαξη Όμικρον, με χιλιάδες υγειονομικούς από νοσοκομεία να νοσούν και να είναι ήδη σε καραντίνα.
Να σημειωθεί ότι σε όλη τη χώρα νοσούν 2.500 υγειονομικοί ενώ οι 1.200 από αυτούς βρίσκονται στην Αττική.
Τα παραπάνω στοιχεία, παρέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Σε ότι αφορά τους 1.200 υγειονομικούς στην Αττική, οι 755 εξ αυτών είναι σε νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας όπως ο Ευαγγελισμός και το Σωτηρία και στα βόρεια όπως το Σισμανόγλειο.
Ζητά την αύξηση των ημερών της καραντίνας σε δέκα από πέντε
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε να αλλάξουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ καθώς περισσότερο ευνοούν τη διασπορά του ιού παρά βοηθάνε στον περιορισμό του.
Είπε ότι θετικοί υγειονομικοί παραμένουν στα νοσοκομεία έως ότου βγει το αρνητικό τους τεστ που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κάνει και δύο ημέρες ειδικά στα περιφερειακά νοσοκομεία. Ζήτησε επίσης να αυξηθούν σε δέκα αντί για πέντε οι ημέρες καραντίνας.
- Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στο μικροσκόπιο καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσία
- Τζόκερ: Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο των 11,6 εκατ. ευρώ
- Ο χορός μπορεί να «νικήσει» το στρες;
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να καταλάβει τα πλοία, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ
- Αρκάς: Ένα μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς





