Σέρρες – Γέννησε η πρώτη έγκυος στην οποία χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα
Tι ανέφερε ο γυναικολόγος μαιευτήρας του νοσοκομείου
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της πρώτης εγκύου στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών στην οποία οι γιατροί είχαν χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα στο τρίτο τρίμηνο της κύησης μετά από τη νόσησή της με Covid-19.
Η γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό σήμερα το πρωί και όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και επικεφαλής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής, Δημήτρης Μπαλαξής, «μητέρα και νεογνό χαίρουν άκρας υγείας».
Ο κ. Μπαλαξής είπε: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι εγώ και οι συνεργάτες μου στην Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Σερρών για το αίσιο τέλος της περιπέτειας της πρώτης γυναίκας εγκύου στην οποία χορηγήσαμε μονοκλωνικά αντισώματα στο τρίτο τρίμηνο της κυήσεως μετά από νόσηση Covid-19. Γέννησε με φυσιολογικό τοκετό σήμερα το πρωί. Χαίρουν άκρας υγείας μητέρα και νεογνό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και σε δεύτερο περιστατικό που εφαρμόσαμε την ίδια αγωγή θα έχουμε την ίδια εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής για την συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών».
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
- 08/02/1981: 45 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids+pics)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]


