«Όταν δούμε δεδομένα από πραγματικές συνθήκες, θα μπορούμε να εκτιμήσουμε αν η Όμικρον καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρόνο. Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως νομίζω ότι θα χρειαστούμε τέταρτη δόση» δήλωσε ο Αλβέρτος Μπουρλά στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Όπως εξήγησε, τα δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες θα δώσουν καλύτερη εικόνα, δεδομένου ότι η προκαταρκτική μελέτη της Pfizer βασίστηκε σε συνθετικά αντίγραφα της παραλλαγής Όμικρον, η οποία οδήγησε πολλές κυβερνήσεις στην απόφαση να επισπεύσουν τον αναμνηστικό εμβολιασμό.
Νεότερα δεδομένα αναμένονται τις επόμενες δύο εβδομάδες, είπε ο επικεφαλής της Pfizer.
Ο Μπουρλά είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας ίσως θα χρειάζεται ετήσιος εμβολιασμός, με την τέταρτη δόση να χορηγείται 12 μήνες μετά την τρίτη. «Με την Όμικρον πρέπει να περιμένουμε να δούμε επειδή έχουμε ελάχιστες πληροφορίες. Μπορεί να τη χρειαστούμε νωρίτερα» είπε.
Εκτίμησε πάντως πως η τρίτη, αναμνηστική δόση «θα δίνει πολύ καλή προστασία».
Ο Αλβέρτος Μπουρλά δήλωσε ακόμα ότι το πειραματικό αντιικό χάπι της Pfizer, Paxlovid, θα βοηθήσει στον έλεγχο της Covid-19 στη διάρκεια του χειμώνα και την πρόληψη νοσηλειών.
Το χάπι, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σχεδόν κατά 90%, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα, δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση.
Οι ΗΠΑ πάντως έχουν παραγγείλει αρκετές δόσεις για 10 εκατομμύρια ασθενείς.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας