
Μητσοτάκης – Συμμετοχή στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία υπό την προεδρία Μπάιντεν
Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο 9-10 Δεκεμβρίου και το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε Ρωσία και Κίνα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας η οποία μίλησε για απόπειρα νέων διαχωριστικών γραμμών και διαίρεσης του κόσμου
Στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα συμμετάσχει διαδικτυακά αύριο Πέμπτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία είναι προσκεκλημένες περί τις 110 περίπου χώρες ωστόσο δεν προσκλήθηκαν οι βασικοί γεωπολιτικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα.
Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο 9-10 Δεκεμβρίου και το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε Ρωσία και Κίνα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας η οποία μίλησε για απόπειρα νέων διαχωριστικών γραμμών και διαίρεσης του κόσμου, ενώ και το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε για την πρόσκληση στην Ταιβάν.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Ρωσία και είχε μια εφ’ όλης της ύλης κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε εκτός Συνόδου Κορυφής για τη Δημοκρατία και την Τουρκία.
Πριν από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης αύριο το πρωί στις 10:00, θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας.
Διαβάστε επίσης: Θα επιτεθεί η Ρωσία στην Ουκρανία; – Τι απάντησε ο Πούτιν
Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Μίλησε στο τηλέφωνο με Blinken και Menendez
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου

