Κοροναϊός – Αντιμέτωποι με φυλάκιση οι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
Δείτε τι εξετάζεται...
Την αυστηροποίηση των ποινών για τους αρνητές γονείς που με αφορμή την πανδημία δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εξετάζουν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δύο υπουργεία προωθούν κοινή νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, και η οποία προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης στους γονείς.
Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν πως η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μετατρέπεται σε πλημμέλημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως 3 ετών.
Ο διευθυντής του σχολείου θα συντάσσει φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και στη συνέχεια την υπόθεση θα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη.
Η μορφή του αδικήματος λοιπόν θα είναι ελαφρύ πλημμέλημα και είναι η αυστηρότερη αντιμετώπιση του θέματος που υπήρξε ποτέ.
- Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή η μητέρα του
- Η ώρα της απολογίας για τον σμήναρχο – Έφτασε στο Αεροδικείο
- Κυτταρικό εμφύτευμα εναντίον της Πάρκινσον δοκιμάζεται σε ανθρώπους
- Αντύπας: Η νύφη του διεκδικεί μια θέση στη Eurovision και τις δίνει τις ευχές του
- Super Bowl: Οι… θάμνοι του Bad Bunny έβγαλαν 1300 δολάρια (pics, vids)
- Άγριο επεισόδιο βίας στο Ηράκλειο: Του έσπασαν τα δόντια με πέτρα


